Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U ovom njujorškom restoranu guglaju goste da vide jesu li dovoljno bogati da bi im primili rezervaciju

fleming

Philippe Delgrange i Ron Perelman prošlog su ljeta na njujorškom Upper East Sideu otvorili Fleming by Le Bilboquet, fancy restoran koji su lokalni mediji odmah stavili pod povećalo. Razlog su osnivači.

Delgrange je osnivač Le Bilbouqueta, njujorškog restorana koji je odmah nakon otvaranja jednoglasno proglašen najsnobovskijim u gradu, a Perelman je bankar milijarder. Fleming je francuski restoran s 20 stolova, u kojemu vlasnici žele samo biranu klijentelu. Pa su, prema pisanju New York Posta, svojim zaposlenicima dali poduži Protokol za rezervacije, koji među ostalim nalaže da svakog gosta koji zatraži rezervaciju a nije poznat (u Fleming dolaze Robert De Niro, Paul McCartney, Ivana Trump…), guglaju kako bi vidjeli je li pogodan za potvrdu rezervacije.

U Protokolu piše kako vlasnici žele da Fleming ostane “restoran samo za posebne ljude”. No kad su novinari pitali zaposlenike kakav gost mora biti da bi mu odobrili rezervaciju, dobili su dosta jednostavan odgovor: bogat. I poput Le Bilboqueta, Fleming je odmah zasjeo na vrh nove New York Postove liste, “najšup…čkijih restorana u gradu.” 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.