Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

U ovom njujorškom restoranu guglaju goste da vide jesu li dovoljno bogati da bi im primili rezervaciju

fleming

Philippe Delgrange i Ron Perelman prošlog su ljeta na njujorškom Upper East Sideu otvorili Fleming by Le Bilboquet, fancy restoran koji su lokalni mediji odmah stavili pod povećalo. Razlog su osnivači.

Delgrange je osnivač Le Bilbouqueta, njujorškog restorana koji je odmah nakon otvaranja jednoglasno proglašen najsnobovskijim u gradu, a Perelman je bankar milijarder. Fleming je francuski restoran s 20 stolova, u kojemu vlasnici žele samo biranu klijentelu. Pa su, prema pisanju New York Posta, svojim zaposlenicima dali poduži Protokol za rezervacije, koji među ostalim nalaže da svakog gosta koji zatraži rezervaciju a nije poznat (u Fleming dolaze Robert De Niro, Paul McCartney, Ivana Trump…), guglaju kako bi vidjeli je li pogodan za potvrdu rezervacije.

U Protokolu piše kako vlasnici žele da Fleming ostane “restoran samo za posebne ljude”. No kad su novinari pitali zaposlenike kakav gost mora biti da bi mu odobrili rezervaciju, dobili su dosta jednostavan odgovor: bogat. I poput Le Bilboqueta, Fleming je odmah zasjeo na vrh nove New York Postove liste, “najšup…čkijih restorana u gradu.” 

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

U ovom njujorškom restoranu guglaju goste da vide jesu li dovoljno bogati da bi im primili rezervaciju

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min