Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Napokon smo probali azijski Sweet and spicy Tabasco. Nije nezanimljiv

tabasco-sweet-spicy

Sweet and spicy Tabasco nije novi proizvod, pojavio se na tržištu prije više od deset godina. Ali je svakako najneobičniji od svih Tabascovih umaka. Sweet and spicy je, naime, prvi Tabasco koji se reklamirao kao dipping sauce: sve ostale vrste Tabasca koriste se kao više ili manje ljuti začini.

Drugo, Sweet and spicy izrazito je azijski intoniran, s jakim elementom đumbira u okusu. Sweet and spicy Tabasco, kojeg smo jučer prvi put probali u Franko’s Pizza & Baru gust je, ljepljiv od puno fruktoze, sasvim blago ljut i zapravo podsjeća na dalekoistočne chilli garlic umake, samo što je češnjak, srećom, relativno diskretan.

Pošto smo ga kušali u pizzeriji, Sweet and spicy uzaludno smo pokušali kupiti u nekoliko bolje opskrbljenih supermarketa. Nema ga ni na službenoj web stranici tvrtke Nikas, koja uvozi Tabasco u Hrvatsku. 

Sweet and spicy bio je prvi, ali nipošto zadnji ulazak Tabasca u svijet slatkih okusa. Nekoliko godina poslije Sweet and spicya, lansirana je Tabascova tamna čokolada u luksuznom pakovanju koje podsjeća na limenke za kavijar. Čokolada s oko 2500 scovillea redovito dobiva vrlo dobre recenzije.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.