Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

5 najgorih proizvoda koji su se raširili hrvatskim supermarketima

vino-supermarket

Jučerašnje neugodno iskustvo s puter štangicama branda Tvojih pet minuta, motiviralo nas je da se podsjetimo apsolutno najgorih proizvoda koje smo ove godine kupili u hrvatskim supermarketima. Konkurencija je, naravno, golema, a ovih pet proizvoda zaista su vršni ekscesi koji upozoravaju na potrebu dizanja kvalitete hrane u trgovačkim lancima. Evo, dakle, pet najgorih stvari koje možete kupiti u samoposluživanjima (ne računajući paštete i hrenovke, to se podrazumijeva)

1. Lidlova McEnnedy smrznuta pizza

Ovaj komad masnog tijesta, koji sadrži više od tisuću kalorija i košta 16 do 18 kuna, materijalni je dokaz da su diskontni supermarketi i industrija trash fooda izravno odgovorni za globalnu pretilost, sve bolesti vezane uz globalnu pretilost, kao i za nepostojanje elementarne gastronomske kulture u velikom dijelu Europe i Amerike. Ovu vrstu hrane valja izbjegavati pod svaku cijenu.

2. Puter štangice, Tvojih pet minuta

Najgore pecivo koje smo ikad probali u Hrvatskoj prodaje se u skoro svim domaćim dućanima. Ove gnjecave puter štangice papirnatog okusa, pune biljnih masti, ne bi se uopće trebale prodavati.

3. Narezani vakuumirani pršuti

Ovdje nije riječ o pojedinom brandu, nego o cijeloj kategoriji proizvoda. Pršut naprosto ne podnosi kad ga se narezanog pakira u vakuumirane omote, jer postaje ljigav, užegao i nepodnošljiv. Jasno nam je da je ta vrsta proizvoda zbog raznih razloga posve neizbježna. Ali, ako volite pršut, preporučujemo da ga izbjegavate u tom, za ugled i okus pršuta, posve ponižavajućem stanju.

4. Noklica, Bolognese i Gulaš

Dvije Zagrepčanke lani su pokrenule proizvodnju svježih gotovih jela pod brandom Noklica, s misijom i vizijom da nahrane one Hrvate koji vole jesti kuhanu hranu, a nemaju vremena kuhati. Ideja je stara bar sedamdeset godina i nije loša, naprotiv. Međutim, Bolognese i Gulaš dama iz Noklice toliko su loši da smo ih poslije prve žlice morali baciti u smeće.

5. Smrznuti plodovi mora

U prosječnom pakovanju smrznutih plodova mora za rižoto ili pastu pronaći ćete dagnje iz Čilea, kozice iz Kine i surimi iz Litve. Globalna industrija loše hrane sve je to nagurala u malu kutiju u zamrzivaču u vašem supermarketu. Ne želite znati kako. Rezultat je gumenast, bezokusan , beskarakteran i općenito grozan. Radije uđite u prvu ribarnicu i kupite kilogram živih dagnji, koje su ionako jeftinije od ovog morskog Frankensteina.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.