Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Vlada se predomislila. PDV na hranu u restoranima ipak se smanjuje na 13 posto?

restorani

Jutarnji.hr tvrdi kako je na sinoćnjem sastanku Predsjedništva HDZ-a poslije duge raspravedošlo do obrata kad je riječ o PDV-u za restorane. Naime, prije tri dana, dok je koalicijskim partnerima predstavljao paket novih poreznih zakona, ministar Zdravko Marić nije ni spominjao mogućnost smanjivanja PDV-a za restorane.

Jučer popodne uoči početka sjednice vodstva HDZ-a , ministar turizma Gari Cappelli novinarima je rekao de će iznijeti svoje argumente u korist smanjenja PDV-a i da se nada kako može doći do promjena.

Jutarnji.hr javlja da je u četvrtak navečer, poslije “maratonske sjednice” Predsjedništva i Nacionalnog vijeća Hrvatske demokratske zajednice, napokon odlučeno da se PDV na hranu u restoranima smanji na 13 posto. Premijer Plenković danas bi osobno trebao objaviti i obrazložiti odluku o smanjivanju PDV-a.

Odluka bi trebala stupiti na snagu 1. siječnja 2020. godine. Pokažu li se ove informacije točnim, bit će to doslovno spasonosan potez za financijski iscrpljenu hrvatsku restoransku industriju.

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

Vlada se predomislila. PDV na hranu u restoranima ipak se smanjuje na 13 posto?

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min