Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vlada se predomislila. PDV na hranu u restoranima ipak se smanjuje na 13 posto?

restorani

Jutarnji.hr tvrdi kako je na sinoćnjem sastanku Predsjedništva HDZ-a poslije duge raspravedošlo do obrata kad je riječ o PDV-u za restorane. Naime, prije tri dana, dok je koalicijskim partnerima predstavljao paket novih poreznih zakona, ministar Zdravko Marić nije ni spominjao mogućnost smanjivanja PDV-a za restorane.

Jučer popodne uoči početka sjednice vodstva HDZ-a , ministar turizma Gari Cappelli novinarima je rekao de će iznijeti svoje argumente u korist smanjenja PDV-a i da se nada kako može doći do promjena.

Jutarnji.hr javlja da je u četvrtak navečer, poslije “maratonske sjednice” Predsjedništva i Nacionalnog vijeća Hrvatske demokratske zajednice, napokon odlučeno da se PDV na hranu u restoranima smanji na 13 posto. Premijer Plenković danas bi osobno trebao objaviti i obrazložiti odluku o smanjivanju PDV-a.

Odluka bi trebala stupiti na snagu 1. siječnja 2020. godine. Pokažu li se ove informacije točnim, bit će to doslovno spasonosan potez za financijski iscrpljenu hrvatsku restoransku industriju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.