Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

TheAtrium, novi restoran Filipa Horvata, imat će 90 mjesta, zasebne dnevne i večernje menije, 150 vina i petnaestak zaposlenih

theatrium-ulaz

Završavaju se radovi u TheAtriumu, najiščekivanijem ovogodišnjem zagrebačkom restoranu.

Glavna je sala sva u Rothkovoj modroj, dok se za manju salu, koja će funkcionirati kao chef’s table, još biraju nijanse Rothkove ljubičaste. Mark Rothko omiljeni je slikar chefa Filipa Horvata, koji svaki trenutak na srpanjskih plus 35 provodi u svom novom restoranu.

TheAtrium by Filho naravno kasni s otvaranjem kao i skoro svi drugi novi restorani. Pukla im je cijev, pa majstora naprosto nema dovoljno, pa razne isporuke ne dolaze na vrijeme. Dvoetažna kuhinja počinje se ugrađivati sutra. Pa je ciljni datum otvorenja pomaknut sa sredine srpnja na sredinu kolovoza. Gospodin Horvat uvjeren je da je taj datum realan.

ThrAtrium će primati neobično mnogo ljudi za kriterije zagrebačkog fine dininga. U dvije unutrašnje sale bit će 63 stolice, na terasi ispred restorana još najmanje 24 mjesta, a tu je još terasa u Teslinoj, koju neće odmah aktivirati. Za toliko mnogo gostiju brinut će se ekipa od petnaestak ljudi. U kuhinji ih je sedam.

Dnevni jelovnici bazirat će se na s la carteu i biti barem duplo opsežniji od onih iz Horvatova bistroa Ab Ovo u Maksimiru, dok su večere posvećene degustacijskim menijima. Vinska karta sadrži 150 etiketa, s puno šampanjaca, rizlinga i burgundaca, ali i dovoljno domaćih komercijalnih vina: TheAtrium je prevelik da bi si dopustio bilo kakvu vinsku isključivost. TheAtrium je, baš poput Nava, restoran predestiniran da mijenja zagrebačku i hrvatsku gastronomiju. Nadamo se da će uspjeti.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.