Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Voloskom se zatvorila ekspozitura Submarinea, jedinog domaćeg lanca hamburger barova

U prostoru gdje je još lani radio Submarine, danas posluje Boem, kafić s nešto koktela, snackova i lošeg piva, kojeg reklamiraju ispred terase.

Što ne znači da Boem posluje slabo. U nedjelju predvečer Boem je bio  skoro prepun.

No, Boemov predšasnik u tom dijelu vološćanske luke puno nam je zanimljiviji. Dakle, Submarine, jedini domaći lanac hamburgera, odlučio se povući iz Opatije.

Koliko smo uspjeli doznati, Submarine je otišao iz Voloskog zato što mu je istjecala zakupnina za prostor u kojem su se svojedobno nalazili važni restorani Le Mandrač i Bevandica, a vlasnik prostora nije želio da taj lokal zjapi prazan pola godine.

Submarine u Voloskom otvarao se, naime, oko Uskrsa i zatvarao u listopadu.

Iako je, dakle, riječ o nekretninskom pitanju, svejedno je zanimljivo što je Submarine u Voloskom prvi restoran u tom lancu, koji se zatvorio.

Što možda upućuje i na neke probleme dublje od sezonskog radnog vremena i najamnine.

Submarine je izvrsno brendirani proizvod, koji se, međutim, do danas nije uspio odlučiti pripada li fast foodu ili street foodu. Ako pripada fast foodu, Submarine mora smanjiti cijene. Ako pripada street foodu i ozbiljnoj sceni burgera, Submarine mora značajno unaprijediti kvalitetu pljeskavica.

Submarine je, zasad, poznat po izvrsnom pečenom krumpiru I odličnoj glazbi u svojim restoranima.

No, njegovi su burgeri substandardni, pa uistinu dugoročno govoreći, neće moći izdržati jača tržišna iskušenja u svom rangu cijena. Mi bismo, pak, u prostoru gdje je lani bio Submarine i gdje je sada Boem, željeli vidjeti neki  respektabilni restoran ili vinski bar s dobrim pršutom, sirom, kruhom i uljem.

Lučica u Voloskom svakako zaslužuje puno bolju ugostiteljsku valorizaciju od sadašnje, gdje, osim Plavog podruma nema ni jednog  mjesta koje bi privuklo malo ambicioznije goste.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.