Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pogledajte novu seriju Taco Chronicles na Netflixu

Netlixova južnoamerička ekspozitura nedavno je objavila svoju novu produkciju, dokumentarnu seriju Taco Chronicles. Kutura tacosa Hrvate još nije zaista osvojila, ali sigurno hoće. Taco’s&Burger Barr koji je neko vrijeme radio u centru Zagreba s Tvrtkom Šakotom za roštiljem, bio je stalno pun, a u El Toru su tacosi među najprodavanijim jelima.

Las Crónicas del Taco | Tráiler Oficial | Netflix

Las Crónicas del Taco es una oda al platillo más emblemático y entrañable de México, una serie documental que pone la mirada en seis icónicos tacos desde el origen: las regiones donde cada taco es el rey. Pastor, carnitas, canasta, carne asada, barbacoa y tacos de guisado.

O tacosima smo mogli učiti kroz skoro sve Netflixove gastro serije od Chef’s Tablea do Ugly Delicious, a Taco Chronicles jedina je posvećena isključivo tom fascinantnom svijetu. Serija je podijeljena u šest epizoda po stilovima tacosa, al pastor, carnitas, canasta, carne asada, barbacoa, and guisado.

Patetika i mistifikacija iz serije su izbijene u startu zahvaljujući odličnoj fotografiji i režiji. Sve je puno sočnih kadrova hrane i napetih vizura gradova, ali kičma serije su taquerosi, majstori koji hrane tisuće ljudi, i seljaci koji proizvode sastojke za njihove tacose.

Iz Tacos Chronicles naučit ćete dosta o stilovima tacosa, razlikama, tehnikama i metodama, serija se dotiče i modernizacije žanra i njegove budućnosti na ulici i u vrhunskim restoranima, ali ono što je najvažnije, pokazuje duh i naslijeđe zbog kojih su tacosi postali globalno omiljena hrana. Možete je gledati i samo ko good porn i kao nadahnuti, društveno angažirani dokumentarac.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.