Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KRIZA TURIZMA 2019. U petak počinje Ultra, a pola apartmana i soba u Splitu je prazno

ultra

Slobodna je Dalmacija u četvrtak objavila kako su dan uoči Ultre splitski iznajmljivači soba i apartmana u ozbiljnoj panici. Premda se na ovogodišnjoj Ultri očekuje rekordan broj posjetitelja, Slobodna tvrdi da je Split prepun slobodnih soba i apartmana. Vodeći splitski medij usporedio je stanje s iznajmljivanjem soba i apartmana 2013. godine, kada je održana prva Ultra, sa situacijom u Splitu ovoga tjedna.

Prema Slobodnoj prije šest godina apartmani u pojedinim splitskim kvartovima dosezali su cijenu od 200 eura na noć, dok se danas, u istim tim dijelovima grada, smještaj može dobiti već za 40 eura. Razlog je, naravno, sasvim jednostavan: unatrag nekoliko godina cijeli se Split pretvorio u golemi zimmer frei, pa je ponuda žestoko nadmašila potražnju. Osim toga, dio iznajmljivača ponašao se katastrofalno neprofesionalno. 

Slobodna, nadalje, tvrdi kako su posjetitelji Ultre odlučili spavati u manjim, jeftinijim mjestima oko Splita, što je dodatno devastiralo splitsku ponudu slobodnih kreveta i srušilo cijene u glavnom dalmatinskom gradu. Mi smo u četvrtak navečer provjerili kako sa sobama stoje veliki splitski hoteli. Prema Booking comu, Park i Radisson Blu imali su još samo nekoliko slobodnih soba i to po vrlo visokim cijenama (preko 300 eura), dok je Lav Le Meridien u Podstrani raspolagao s većim brojem soba.

Sama činjenica da se skupi gradski hoteli prodaju značajno efikasnije od privatnog smještaja dovoljno govori o fatalno pogrešnom konceptu pretvaranja Splita u golemu turističku spavaonicu.

Umjesto da cijeli grad postane jedan ogromni apartman, što se nažalost dogodilo unatrag nekoliko godina , bilo bi mnogo bolje da je u Splitu izgrađeno barem pet do šest velikih hotela visoke kategorije.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.