Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Ovo je žalosna ali nesporna činjenica. Mnogi azijski restorani u Zagrebu koriste grozno meso

Royal India izvrstan je restoran s lošim mesom. Ondje kuhaju briljantne curryje, vindaloo i biryani, ali jedino zaista korektno meso koje drže je piletina. Janjetina u biryaniju je podnošljiva. I tu je kraj mesu u Royal Indiji.

Pošteni konobar upozorit će vas da nipošto ne naručujete janjeće kotlete, jer je riječ o smrznutoj ovčetini.ozice su, pak, gumaste ispod tolerancije za meso  davno smrznutih  rakova.

U susjednom Sri Lanka Curry Bowlu situacija je još gora. Tamo meso koriste štedljivo kao da je riječ o pravom kavijaru. Pošto smo lani mikroskopom morali tražiti komadiće  mesa u inače korektnom crvenom Curryju, Curry Bowl u Tkalčićevoj zauvijek smo prekrižili.

Danas smo, pak, naišli na vrlo lošu teletinu u tajlandskom Khaosu. Prije pet ili šest godina svi su mediji objavili listu restorana koji su kupovali pokvarenu piletinu iz Brazila. Na listi je bio i jedan do tada ugledni kineski restoran u Ilici.

Činjenica je, nažalost, da dio etničkih restorana u Zagrebu i Hrvatskoj strateški štedi na kvaliteti mesa, što je šteta, i što kompromitira njihovo inače kompetentno kuhanje, koje značajno pridonosi raznolikosti zagrebačke restoranske scene.

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

Ovo je žalosna ali nesporna činjenica. Mnogi azijski restorani u Zagrebu koriste grozno meso

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min