Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Što učiniti s klubom čiji konobari osmoškolcima stave na stol bocu votke, kao što se nedavno dogodilo na Jarunu?

votka-klub

Ne želimo biti lažni moralisti. Kao klinci švercali smo pivo u školu. Na svirkama u Lapu, Kulušiću, Studentskom centru i Saloonu redovito smo pili whisky, i nitko nas nije pitao imamo li osamnaest godina što ondašnji zakoni, ako se dobro sjećamo, ionako nisu zahtijevali.

Međutim, zaista mislimo kako je duboko pogrešno staviti bocu votke na stol rezerviran za klince koji su slavili zadnji dan osnovne škole. A baš se to dogodilo u jednom poznatom zagrebačkom klubu smještenom na Jarunu.

Klinci, i stariji između 13 i 14,5 godina, uz asistenciju njihovih roditelja rezervirali su veliki stol u tom klubu na zadnji dan školske godine. Čim su se uspjeli probiti u klub, na stolu se uz hrpu sokova i cola našla cijela boca votke, koju nitko nije posebno naručio. Votka je ulazila u cijenu stola.

E sada, servirati osnovnoškolcima litru votke nije samo protuzakonito, nego može biti i socijalno i fizički opasno, jer još mladi organizam nenaviknut na alkohol može biti suočen s puno gorim posljedicama od uobičajenog povraćanja u WC-u. Zaista nismo konzervativni oko alkohola.Naprotiv. No, u ovom se slučaju, koji sigurno nije iznimka, radi o fizički opasnom skandalu zbog kojeg konobare treba kažnjavati, voditeljima klubova davati otkaze, a klubove zatvarati. Voditelji klubova ne bi smjeli uopće primati ovakve rezervacije. Jer u ovoj priči, budimo posve realni, najveću odgovornost snose roditelji, koji misle da je dobra ideja djecu slati u pravi noćni klub usred vikenda i očekivati od osoblja da budu baby sitteri.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.