Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Njemački seljaci pokupovali su svo pivo u svom kraju da spriječe neonacistički skup

neonaci-pivo

Protiv mržnje, predrasuda i nasilja može se boriti najrazličitijim metodama. Bitno je samo da je borba odlučna i stalna. 

Kad su lokalne neonacističke grupe najavile veliki skup s koncertom u njemačkom selu Ostritz, stanovnici su to odlučili spriječiti po svaku cijenu. Nisu zvali policiju, nisu organizirali kontra prosvjed, nisu se naoružali ni žalili okružnim vlastima. Ingeniozno, pokupovali su svo pivo u kraju.

Nije bilo komplicirano, jer je jedino mjesto koje prodaje pivo u krugu nekoliko kilometara supermarket kojemu su ispraznili skladište. Podloga za akciju bila im je ranija odluka suda u Dresdenu, koji je zabranio točenje alkoholnih pića na neonacističkom festivalu, zbog ranijih slučajeva nasilja, piše Huffington Post. “Imajući u vidu ranije događaje i činjenicu da se na istom prostoru sreću pripadnici različitih političkih opcija, kao i agresivan karakter događaja, smatramo da konzumacija alkohola povećava rizik od nasilnih sukoba,” obrazložio je sud.

Policija je na temelju te odluke na početku festivala zaplijenila 4200 litara piva i 200 litara žestokih pića. Umjesto da se bune što će im patiti biznis, seljaci su se udružili i pokupovali preostali alkohol u kraju. U istom selu povodom festivala je u glavnoj ulici postavljena instalacija s cipelama, posveta grupi od 2626 migranata koji su poginuli na moru 2018. godine.  

s-pellegrino-simboli-laterali
alh-rotschild-HR-300x300px
vinski-izvjestaj-2018-naslovnica
ULJE2018-NASLOVNICA
VON BARF_Banner_300x250-01 FINAL

aviation-gin

Njemački seljaci pokupovali su svo pivo u svom kraju da spriječe neonacistički skup

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min