Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

McHIVE Švedski McDonald’s otvorio je svoj najmanji lokal na svijetu – za pčele

mchive


McDonald’s u Švedskoj već nekoliko godina pokušava uvesti ekološki održivije prakse. Pa je u cijeloj zemlji odlučio pomoći pčelama, jednoj od trenutno najugroženijih vrsta s kojima nam je opstanak izravno povezan. Počeli su sa sađenjem posebnih vrsta trava i cvijeća oko svojih lokala, pa su inicijativu proširili s pravim pčelinjacima na krovovima restorana. Nedavno su otišli veliki korak dalje i otvorili najmanji McDonald’s na svijetu, napravljen samo za pčele.

Taj genijalni izum nazvan McHive (McKošnica) potpisuje švedska marketinška agencija NORDDDB. Nadaju se da će McDonald’s za pčele privući rojeve novih kupaca. U minijaturnom restoranu izvana dizajniranom kao pravi McDonald’sov drive-thru, prave su košnice.
“Puno naših franšizera ozbiljno doprinosi našem radu na većoj održivosti, i drago nam je možemo iskoristiti veličinu svoje mreže za tako sjajne ideje kao što su pčelinjaci na krovovima. Riječ je o inicijativi naše franšizerke Christine Richter i ove male košnice su posveta njoj,” rekao je Christoffer Rönnblad, direktor marketinga za McDonald’s u Švedskoj.

s-pellegrino-simboli-laterali

aviation-gin

vinski-izvjestaj-2018-naslovnica
ULJE2018-NASLOVNICA

McHIVE Švedski McDonald’s otvorio je svoj najmanji lokal na svijetu – za pčele

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min