Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Izašla je nova knjiga Steve Karapandže, jednog od najvažnijih starijih hrvatskih chefova

Izdavačka kuća Znanje nedavno je objavila novu zbirku recepata Steve Karapandže, jednog od najvažnijih hrvatskih kuhara uopće. Gospodin Karapandža postao je zvijezda obiteljskog kuhanja zahvaljujući ultrapopularnoj petminutnoj TV emisiji Male tajne velikih majstora kuhinje, koju je Karapandža godinama vodio s Oliverom Mlakarom i Ivom Serdarom.

Osim što je popularizirao pristojno kuhanje, Stevo Karapandža u osamdesetim je godinama postavljao je i vodio kuhinje u dva najbolja zagrebačka hotela, Esplanadi i Intercontinentalu. Restoran Opera u Intercontiju bavio se međunarodno relevantnom visokom kuhinjom.

Zbog pogrešnog imena i prezimena, Stevo Karapandža početkom devedesetih morao je napustiti Hrvatsku. Nitko ga nije zaštitio.

Profesionalnu karijeru nastavio je u Švicarskoj, a u posljednje vrijeme živi u Istri. Mala knjiga velikog  majstora, distribuirana uz magazin Gloria, predstavlja dobrodošli povratak na domaću scenu jednog od začetnika suvremenog hrvatskog kulinarstva.

Knjiga obuhvaća nekoliko desetaka svakodnevnih ali točnih recepata, od punjenih paprika i sarme, do brudeta i bifteka s porilukom, kao i švicarski rosti.

Nadamo se da ovo simpatično i korisno izdanje ne predstavlja zadnji čin Karapandžinog djelovanja u hrvatskoj javnosti.

s-pellegrino-simboli-laterali

aviation-gin

vinski-izvjestaj-2018-naslovnica
ULJE2018-NASLOVNICA

Izašla je nova knjiga Steve Karapandže, jednog od najvažnijih starijih hrvatskih chefova

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min