Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Nekim sretnicima u Engleskoj u restoranu su greškom poslužili vino od 40.000 kuna

le-pin-g

Ne zna se što je tužnije, kad si obožavatelj prestižnog bordeauxa ne može priuštiti skupu bocu vina ili kad nedužni gosti greškom na poklon dobiju bordeaux od četrdesetak tisuća kuna o ležerno ga popiju ne primjećujući da im je u čašama nešto tako vrijedno.

Ovo drugo se, piše britanski The Telegraph, nedavno se dogodilo u restoranu Hawksmoor u Manchesteru. Malo društvo uz svoju je večeru naručilo bocu vrlo dobrog bordeauxa koji je na vinskoj listi koštao oko 2000 kuna. Konobarica im je greškom donijela bocu od četrdesetak tisuća kuna, “jer joj je izgledala vrlo slično”.

vina- manchester

Točnije, gosti su uz svoje steakove naručili bocu Chateau Pichon Longueville Comtesse de Lalande iz 2001. a dobili su Chateau le Pin Pomerol 2001. Popili su ga ne primjećujući razliku, sve dok nisu zatražili drugu bocu i osoblje je shvatilo što se dogodilo. Gostima naravno nisu ni pokušali naplatiti dvadesetak puta skuplje vino. Štoviše, nisu im ni rekli što se dogodilo. Natočili su im Comtesse de Lalande 2001. i pustili ih da mirno uživaju u večeri.

Idući dan restoran je na svom Twitteru objavio: “Gostima kojima smo sinoć slučajno dali bocu Chateau le Pin Pomerola iz 2001. koji na našoj listi košta 4500 funti – nadamo ste da ste uživali! Kolegici koja je poslužila vino, glavu gore! Greške se događaju, a mi te i dalje volimo.”

Post je izazvao lavinu oduševljenih reakcija na društvenim mrežama. Kad su ljudi pitali tko će platiti Chateau le Pin, iz restorana su odgovorili “u ovom slučaju doslovno nitko.” Restoran je bio krcat, imali su najmanje 170 gostiju jer se u Manchesteru održavala velika konferencija, objasnio je menadžer restorana, i misle da im se greška potrkala zbog gužve. .

s-pellegrino-simboli-laterali

aviation-gin

vinski-izvjestaj-2018-naslovnica
ULJE2018-NASLOVNICA

Nekim sretnicima u Engleskoj u restoranu su greškom poslužili vino od 40.000 kuna

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min