Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Gianfranco i Antonela Kozlović u Esplanadi su predstavili Malvaziju 2018. Zrela je i zaokružena

kozlovic-g

Kozlovićeva Malvazija najtraženije je hrvatsko vino u ovo doba godine. Restorani i hoteli uglavnom su već ostali bez prethodne berbe, pa zovu distributere. Distributeri zovu Kozlovića, koji se živcira što vino mora pustiti na tržište prije Uskrsa, jer bi on novu malvaziju najradije buteljirao u kolovozu ili kasnije.

Ali zahtjevi tržišta prilično su ultimativni i neumoljivi. Pa se tako najtraženije bijelo vino u Hrvatskoj redovito pojavljuje u distribuciji svakog ranog proljeća, nekad s boljim, a nekad sa slabijim rezultatima, 

kozlovic
Gianfranco i Antonela Kozlović

Berba 2018. definitivno spada među najbolje Kozlovićeve mlade malvazije unatrag desetak godina. Ona je na nosu naglašeno zrela, s čistim aromama marelica i bresaka, mekana i skoro zaokružena, i lagano slana na aftertasteu.

Berba je trajala od 20. kolovoza pa do kraja rujna: kasnije su berbe očigledno zaslužne za lijepu zrelost i zaokruženost ovog mladog vina. Franko Kozlović rekao nam je da nije koristio grožđe iz dijelova vinograda koji su previše rodili, kako ne bi razvodnio vino.

kozlovic-kanapei
kozlovic-boce

Promocija nove Kozlovićeve Malvazije održala se u četvrtak popodne u Esplanadinom Le Bistrou, uz nekoliko maštovitih zalogaja poput ribanog paškog sira s crvenim zeljem, usoljenog brancina s aiolijem, šparoga i ikre od pastrve, koji su demonstrirali gastronomsku versatilnost malvazije.

kozlovic-meni

Na kraju nam je Antonela Kozlović natočila izvrsnu, raskošnu, uljastu i još uvijek svježu Malvaziju iz 2012. godine, koja se pridružila sve brojnijim primjerima vrhunskih odležanih malvazija.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.