Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vlada je odlučila škole, bolnice i vojarne opskrbljivati hranom s OPG ova. Hoće li se to ikada ostvariti

voce-povrce-trznica


Na sjednici održanoj prošlog četvrtka, Vlada Andreja Plenkovića usvojila je važan akcijski plan o domaćoj proizvodnji hrane. Vlada je, naime, odlučila niz državnih organizacija opskrbljivati svježom hranom iz OPG-ova.

Pa bi tako škole, bolnice, studentske kantine i vojarne uskoro trebale posluživati svježe voće  i povrće proizvedeno na lokalnim obiteljskim gospodarstvima. Ta je ideja odlična zbog dva očigledna razloga. Prvo, potrošači će dobiti svježu i zdravu hranu. I drugo, OPG ovi jačaju svoj financijski položaj.

Ova Vladina inicijativa nastavak je globalnog pokreta za uvođenje zdrave hrane u javne ustanove.

Jamie Oliver prije više od deset godina pokrenuo je kampanju za uvođenje voća o povrća u engleske i američke škole i vrtiće, a Michelle Obama učila je djecu iz washingtonskih škola kako da okopavaju vrtove i sade salatu, rajčice i paprike. Jamie Oliver završio je plačući na televiziji, jer ni roditelji ni djeca nisu prihvatili zdravu hranu. Promoviranje kulture zdrave i lokalne hrane nije samo plemenit, nego i zaista važan posao.

No, poznavajući funkcioniranje hrvatske državne uprave, prilično smo skeptični kad je riječ o stvarnoj realizaciji Vladine odluke o  ulozi OPG ova u prehrani i državnih  institucija

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.