Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Coca Cola je otkrila koliko plastike zapravo koristi

coca cola

Prvi put u povijesti javnost je dobila kakav takav uvid u stvarne količine plastike koje koriste najveći svjetski proizvođači hrane i pića. U sklopu izvještaja Fondacije Ellen MacArthur, koja korporacije i Vlade potiče na smanjenje zagađenja plastikom, Coca Cola je objavila da godišnje koristi tri milijuna tona plastične ambalaže. Kompanija inače planira do 2030. reciklirati svu plastiku koju koristi.

Ukupno 150 velikih kompanija obvezalo se smanjiti količine plastike u proizvodnji u sklopu kampanje Fondacije Ellen MacArthur. Da bi dočarali koliko je to tri milijuna tona plastike koliko godišnje na svojih 500 brendova bezalkoholnih pića potroši Coca Cola, na BBC-ju su tu masu usporedili s 15.000 velikih plavih kitova.

U izvještaju Fondacije su i podaci koje su dali Pepsi, Nestle i Unilever. Nestle koristi 1,7 milijuna tona plastike godišnje, Unilever 610.000 tona. Nestle je u veljači sve plastične slamke u svojim proizvodima zamijenio papirnatima. Unatoč ovim potezima, prava borba protiv zagađenja plastikom industrijske lidere tek čeka, a poseban problem bit će smanjenje zagađenja mikroplastikom.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.