Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Odličan šibenski hotel Bellevue možda je zadnje mjesto na svijetu koje ne zna da prosecco nije šampanjac

Šibenski Bellevue, otvoren lanjskog ljeta, jako je dobar hotel. Sobe su prostrane, sa staklenim zidom s pogledom na more. Kreveti su čvrsti ali udobni, s puno mekih jastuka.

Televizor je optimalnih dimenzija za sobu od tridesetak ili više kvadrata, a kupaonice su luksuzne i veće nego sobe u nekim takozvanim five star hotelima u Istri. U kupaonicama se nalazi senzacionalna kozmetika iz Margieline kolekcije Replica. Osoblje je ljubazno i brzo. Jedino je F&B katastrofalan.

U meniju minibara doslovno piše šampanjac/ champagne 65 kuna. No, naravno, nije riječ o šampanjcu, jer šampanjac ni u onoj besmislenoj maloj bočici od dva decilitra u hotelu ne može koštati 65 kuna. Riječ je o proseccu Villa Sandi.

U Bellevueu dakle ne znaju ono što već dugo znaju svi prodavači u svim boljim supermarketima, kao i konobari u lošim, prosječnim i dobrim barovima, kao i barem 90 posto kupaca vina: naziv šampanjac odnosi se samo i isključivo na pjenušavo vino iz Champagne, refermentirano u boci.

Sva ostala pjenušava vina, pa i prosecco, zovemo pjenušcima. E sada, ako novi, luksuzni hotel ne zna razliku između pjenušca i šampanjca, to dovodi u pitanje i druge njegove kompetencije kad je riječ o hrani i piću, što je vidljivo po siromašnom sadržaju minibara. Što je, opet, dosta nezgodno za goste, jer nema room servicea (radi samo za doručak od 7 do 11) a bar se u ovo doba godine zatvara u deset navečer.

Šteta je što se tako dobar hotel ponaša posve ignorantski prema piću i hrani. Moderni trendovi u svjetskom hotelijerstvu pokazuju da hoteli zarađuju sve više baš na prodaji hrane i pića

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.