Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Mesničkoj ulici otvoren je Halper’s, najnoviji zagrebački burger bar

halpers

Lokal neobičnog imena, Halper’s, otvoren je prije otprilike dva tjedna u donjem dijelu zagrebačke Mesničke ulice, gdje se godinama nalazio ne baš uspješni restoran Waves. Halper’s je, kako nas je obavijestio ljubazni konobar, nazvan po gospodinu koji je podigao tu donjogradsku zgradu, gdje danas radi najnoviji zagrebački burger bar.

Halper’s je uređen kao tipični retro chic, sa starim radio uređajima, drugim starinskim detaljima i zadnjim vratima Renaulta 4, u koja je smješten televizijski ekran. Pivska se lista bazira na Medvedgradovim etiketama, plus točeni Griff Zagrebačka pivovare.

halpers-burger

Halper’s još drži plešivičke Griffin pjenušce, dva Josićeva vina i Kabolinu malvaziju. Meni se sastoji od desetak burgera i sendviča, i dvije salate. Naručili smo Klasičar, koji je bio sasvim korektan, i koji je došao u društvu krumpirića s masnim, ali oštrim umakom.

Probali smo još umak od curryja, koji je bio posve solidan, i koji se inače servira uz burger Orijent Express. Premda sam priprema umake, i povrće kupuje od OPG ova, Halper’s, nabavlja gotove pljeskavice u jednoj samoborskoj mesnici. Usprkos tome, Halper’s ćemo posjetiti još najmanje jednom, jer nam se čini da bi mogao zaslužiti ozbiljniju pozornost.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.