Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Još malo o zagrebačkim Mimicama – ovaj put manje romantično

mimice1

Prošli smo tjedan objavili nostalgično podsjećanje na Mimice, zagrebačku riblju zalogajnicu s vrlo prijateljskim cijenama koja neprekidno radi od 1945. godine do danas, što jest veliko i važno dostignuće koje iznimno poštujemo.

U tekstu smo tek uzgred spomenuli da ulje iz Mimičinih friteza ne miriše uvijek najsvježije. Tri dana poslije objavljivanja teksta o Mimicama u Jurišićevoj, pili smo Orval s jednim dragim i pametnim čovjekom, koji nam je ispričao što mu se dogodilo u Mimicama davne 1995.

Naš sugovornik kaže kako je ručao nešto prženih srdelica, koje su imale malo težak okus. Par sati kasnije donio je crveni osip po cijelom tijelu. Nazvao je oca, liječnika, koji je po simptomima odmah ustvrdio kako je osip izazvalo staro, tko zna koliko puta upotrebljeno ulje iz friteze.

Naš prijatelj od tada, punih četvrt stoljeća nije sišao u podrumsku zalogajnicu u Jurišićevoj. Ovaj se događaj zbio jako davno, ali vrijedi ga navesti naprosto zato da bismo podsjetili kako ni jedan lokal koji poslužuje hranu ne smije koristiti očigledno štetne sastojke kao što je staro ulje u fritezi. A to je jedan od češćih namjernih propusta u hrvatskim fast foodovima i zalogajnicama.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.