Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

La Nostra Casa je poluprofesionalni bistro s dobro dizajniranim prezentacijama hrane

Dakle, kad naručujete steak, ne želite da vam ga donesu na daski, jer se daska ne grije. Steak se mora servirati na vrućem tanjuru. Drugo, kad naručujete skušu, očekujete da koža bude barem razumno hrskava, a ne posve ljigava. Treće, dosta je neobično da bazični biftek i skušu iz pećnice čekate jedno 45 minuta.

Sve ove tri stvari, biftek na hladnoj podlozi, skuša s ljigavom kožom i 45 minuta čekanja, dogodilo su nam se u La Nostra Casa, novom zagrebačkom talijanskom restoranu otvorenom u Mislavljevoj ulici, odmah kraj Meštrovićeve džamije.

Uz to, La Nostra Casa podbacuje i u nizu drugih elemenata. Jelovnik je preopsežan a istodobno generički. Sastoji se od nemaštovitih predjela, desetak tjestenina i rižota, još toliko velikih salata, pa nešto sendviča, pa po šest ili sedam mesnih i ribljih jela, plus dnevni meni s još pet do šest jela.

Ni jedna kuhinja, ako baš nije velika  i vrhunska hotelska kuhinja, ne može isporučiti pedesetak dobro skuhanih različitih jela odjednom, pa zaista ne znamo tko je koncipirao ovako starinski i prilično besmislen jelovnik La Nostra Case.

Drugo, sastojci su često dosadni i loši: čim na meniju vidite pileće medaljone, pa svinjske medaljone, pa još pureći file, jasno je da se na krivi način štedjelo na food costu. Ili da chef pripada malo anakronom restoranskom razdoblju.

Naposljetku, kad smo tražili maslinovo ulje, inače vrlo ljubazni konobar prvo nam je donio neku bočicu punu češnjaka i ružmarina. U zemlji koja proizvodi neka od najboljih maslinovih ulja na svijetu, takav je odabir sasvim besmislen.

Sve što smo prethodno napisali upućuje da bi La Nostra Casa trebala dobiti plus jedan ili minus dva. Međutim, činjenica je da je biftek bio odlično pečen, baš kao što smo tražili, i da je meso skuše bilo prilično ukusno. Uz to, prezentacije su prilično atraktivne, pa tako ručak u Nostra Casi nije neugodno iskustvo.

Vinska lista prilično je neobična, varira od vrlo lošeg prosecca do vrlo dobre Ipšine Malvazije, pa sve do Gajinih vina. Servis je izrazito profesionalan, dok je ambijent tipičan zagrebački shabby chic s puno zgodnih malih detalja, svijetlih tonova i dobro pogodjenog osjećaja topline.

LA NOSTRA CASA

Ulica kneza Mislava 11, Zagreb

HRANA +2/5  VINA 3/5  SERVIS 4/5  AMBIJENT -4/5

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.