Robert Hromalić otvara svoju slastičarnicu, Le Kolač

Jedan od najboljih hrvatskih slastičara, bivši chef slastičar Timea Robert Hromalić, za desetak bi dana trebao otvoriti svoju prvu slastičarnicu. Zvat će se Le Kolač i radit će u prostoru istoimene slastičarnice čiji je prostor iza zagrebačke Petrove crkve preuzeo. Riječ je o prvom Hromalićevom samostalnom projektu. Teaser je u nedjelju objavio na svom Instagram profilu.
Robert Hromalić se na hrvatskoj sceni pojavio prije dvije godine, kao glavni slastičar restorana Time. Njegovi spektakularni deserti odmah su privukli pažnju restoranske publike i medija. Hromalić je posao počeo učiti u Maku na konac kod sjajne Petre Jelenić, zavšrio je prestižni pariški Ferrandi, radio sa Cedricom Groletom u Meuriceu i bio sous chef Yannu Couvreuru.
U kuhinji s Robertom Hromalićem, mladim slastičarom koji bi mogao ozbiljno prodrmati scenu
Utjecaj klasičnog francuskog školovanja i slastičarskih zvijezda s kojima je radio očigledan je u Hromalićevim desertima, ali publika ga je zapravo zavoljela zbog kreativnosti i svježeg pristupa tehnikama i recepturama. Njegove unaprijeđene verzije hrvatskih kućnih klasika, čupavaca, prekmurskih gibanica i kremšnita bile su hit, kao i Hromalićevi nogometni semifreddo na štapićima na Foodbalerki, golemi spaljeni marshmallowi sa sladoledom od limunske trave ili minijaturne pite od limuna i brončani kolači od lješnjaka.

Hromalićevi deserti postali su toliko popularni da je u partnerstvu s Timeom otvorio butiknu slastičarnicu u Teslinoj ulici, uz bivši Mak na konac najbolju slastičarnicu koja je ikad radila u Zagrebu (i dosta šire). Na žalost kupaca, Hromalić se ubrzo odlučio posvetiti konzultantskim poslovima, surađivao je s više restorana među kojima i s Bistroom Apetit, a s Le Kolačem čije nam je otvorenje potvrdio u ponedjeljak, vraća se u vlastitu kuhinju. Koncept je naravno nov, ali Hromalić ostaje posvećen visokom slastičarstvu.
