Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kako su Zagorci prevarili Prigorca. Urnebesni slučaj napada na Tomislava Špičeka

U Krapini djeluje tvrtka Carpona. Tvrtka Carpona bavi se uvozom i distribucijom najrazličitijih vrsta trash hrane, od kineskog graha do imitacija Vegete, a usput još prodaju chia sjemenke, zob, proteine i himalajsku sol kako bi se, eto, uključili na nišna tržišta zdrave hrane.

E sada, čini se da je ta zagorska tvrtka s krajnje sumnjivim portfoliom odlučila zloupotrijebiti lik i djelo Tomislava Špičeka, najpoznatijeg prigorskog kuhara.

Carpona d.o.o. i Carpona Pack odlučile su na limenke jeftinog kineskog graha, i na razne pripravke koji imitiraju Vegetu, staviti Špičekovu fotografiju i potpis, baš kao da proslavljeni televizijski gastro sudac preporučuje tu neuglednu robu koju inače nitko razuman i obaviješten ne bi kupio.

Kako izvješćuju 24 sata, Tomica Špiček bio je iznenađen i duboko povrijeđen kad je vidio svoje fotografije i potpise na pakovanjima hrane pod brandom Bon Apetit, za koju on tvrdi da je nikada ne bi reklamirao i preporučivao. “Ja se zalažem za domaće i prirodne sastojke, pa nipošto ne bih stao iza graha iz Kine ili nekakve mješavine začina za gulaš,” kazao je Špiček novinarima.

Glasoviti prigorski chef podigao je tužbu protiv zagorske Carpone, koja je očigledno ukrala njegovu fotografiju, potpis i identitet.U Carponi nisu htjeli razgovarati s novinarima.

Cijeli ovaj slučaj može zvučati pomalo smiješno, kao da je stigao iz Clochemerlea.

Međutim, taj je slučaj važniji od jedne privatne tužbe i zloporabe imena, jer pokazuje koliko se bezočno ponašaju uvoznici raznih trećerazrednih proizvoda povezanih s hranom, koji se svesrdno trude od hrvatskog tržišta hrane i pića napraviti smetlište. Nemamo ništa protiv uvoza, naprotiv. Ali, dio uvozne hrane u Hrvatskoj zaista je nejestiv. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.