Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

VELIKI USPJEH Ana Grgić osvojila je četvrto mjesto u utrci za Chefa godine s 92 boda

chef-godine-grgic

Prije dvije godine, dok je još radio u Hrvatskoj, Andrej Barbieri znao je govoriti kako ga veseli što u Zagrebu najbolje kuhaju dvije žene, Priska Thuring i Ana Grgić.

Gospođe Thuring više nema na sceni, ali je zato gospođa Grgić sve popularnija i cjenjenija, kako u široj javnosti tako i u profesionalnim krugovima.

O čemu svjedoči i njeno izvrsno četvrto mjesto u izboru za Chefa godine Kulta Plave Kamenice s visoka 92 boda, koja su joj dodijelili njeni kolege i drugi važni profesionalci iz domaće restoranske industrije.

Ans Grgić veći je dio karijere provela u Esplanadi, gdje je preuzela odgovoran posao izvršne chefice od Jeffreya Velle.

Prvih se godina Vellin utjecaj osjećao i u sastavljanju menija i u strukturi pojedinih jela, da bi s vremenom Grgić pronašla svoj sad već prepoznatljivi rukopis čije su glavne značajke senzualna otmjenost, elegancija i preciznost izvedbe.

Zinfandel’s je tako postao hedonistički fine dining restoran, dok je Le Bistro prerastao u gastronomski uvjerljivo najambiciozniji zagrebački a možda i hrvatski bistro. Ana Grgić danas spada među zaštitne znakove najboljeg hrvatskog hotela.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

VELIKI USPJEH Ana Grgić osvojila je četvrto mjesto u utrci za Chefa godine s 92 boda

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min