Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Reagiranje na članak Kvak na Kvatriću, poznat po neriješenom mafijaškom ubojstvu, nedavno je otvorio pizzeriju Kvaksi

Odvjetnik Mario Medak redakciji Kulta Plave Kamenice poslao je reagiranje na članak Kvak na Kvatriću, poznat po neriješenom mafijaškom ubojstvu, nedavno je otvorio pizzeriju Kvaksi, uime vlasnika lokala Kvak Tomislava Šačića. Reagiranje objavljujemo u cijelosti.

Poštovani,

sukladno čl. 7. st. 1., čl. 16. st. 1., čl. 21., čl. 40., čl. 41. i čl. 42. Zakona o medijima, obraćam Vam se kao punomoćnik obrta za ugostiteljstvo KVAK, vlasnika Tomislava Šačića, čiju punomoć dostavljam uz ovaj zahtjev.

Na internetskoj stranici plavakamenica. hr,  31. 10. 2018. g., objavljena je informacija pod naslovom „Kvak na Kvatriću, poznat po neriješenom mafijaškom ubojstvu, nedavno je otvorio pizzeriju Kvaksi”. 

Neistinita je informacija da je u ljeto 1997. g. „na terasi kafića Kvak“ likvidiran Ivan Šakota. O tome postoje materijalni i personalni dokazi u državnoodvjetničkom spisu.  

Neistinito je da se vlasnici kafića Kvak nikada „nisu bavili kvalitetnim ugostiteljstvom, nego specifičnim segmentom ugostiteljstva“ koji Vi nazivate industrijom zabave.

Neistinita je informacija da je „Kvak prodavao najgora zamisliva pića na svijetu (umaški pjenušac Dom Cuberton, Blue Prosecco i tome slično) te da se vlasnici nikada nisu trudili gostima pružiti bilo što osim surovog alkohola i grozne glazbe, od čega su za specifičan, nizak segment publike kreirali adrenalinsku party atmosferu“.

Neistinito je da je „Kvak postao marginalan“ te da pizzerija Kvaksi prodaje generičke pizze za manje od 40 kuna.

Neistinita informacija objavljena na Vašem portalu je konkretan napad na čast i ugled moje stranke. Navedenom  informacijom moja stranka je oklevetana i uvrijeđena te joj je nanesena nematerijalna šteta zbog povrede prava osobnosti iz čl. 19. Zakona o obveznim odnosima i prava dostojanstva, ugleda i časti iz čl. 16. Zakona o medijima.  S obzirom da je sporna informacija  neistinita i uvredljiva, a sadrži  optužbe i  klevetu, moja stranka zahtjeva objavu ispravka informacije. 

Prema čl. 21. st. 4. toč. 3. Zakona o medijima informacija mora biti utemeljena na točnim činjenicama ili na činjenicama za koje je autor imao osnovani razlog povjerovati da su točne. Uz to, autor je obvezan poduzeti sve potrebne mjere kako bi provjerio točnost objavljene informacije. Sporni navodi u informaciji nisu potkrijepljeni dokazima i činjenicama koje bi ukazivale na to da je autor informacije imao razlog povjerovati u njihovu istinitost. Autor informacije se nije obratio vlasniku obrta za ugostiteljstvo Kvak radi provjere istinitosti objavljene informacije iako je sukladno čl. 21. st. 4. toč. 3. bio dužan poduzeti sve potrebne mjere radi provjere točnosti informacije. 

Sporna informacija se temelji na sumnji i stavu autora koji nije objektivan i ne odgovara istini. Smatramo da je autor spornog teksta ipak trebao poslušati i drugu stranu. Ovako sve upućuje na klevetu i uvredu, radi čega će, ukoliko izostane autorova adekvatna javna isprika na internetskoj stranici plavakamenica.hr, moja stranka biti prisiljena podnijeti privatnu tužbu radi sporne informacije. Osim toga, ako izostane adekvatna javna isprika, moja stranka biti će prisiljena podnijeti tužbu zbog naknade štete te inicirati prekršajni postupak radi postupanja koja nisu u skladu sa čl. 12. i čl. 15. Zakona o medijima, a kažnjiva su po istom zakonu.

Ovaj zahtjev sastavljen je sukladno čl. 40. st. 4. i čl. 42. st. 4. Zakona o medijima. S obzirom na sve navedeno, tražimo da ovaj zahtjev objavite kao ispravak neistinite informacije i to na istom ili istovrijednom mjestu na internetskoj stranici plavakamenica.hr. Ovaj zahtjev se bez suglasnosti podnositelja zahtjeva ne smije objaviti među reagiranjima ili pismima čitatelja, a sve sukladno čl. 41. st. 1. Zakona o medijima.

U Zagrebu 29. 11. 2018. g.

S poštovanjem,

Kvak, obrt za ugostiteljstvo, 

vl. Tomislav Šačić

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.