Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ELFS & Bubbles nažalost ima jednu od najgorih lista pića među svim barovima u centru Zagreba

elfs-bubbles

ELFS & Bubbles, novi bar blizu strogog centra Zagreba otvoren prije par tjedana u Amruševoj ulici, tipičan je primjer lokala koji vode ljudi koji se ne razumiju u pića. ELFS & Bubbles je otvorila domaća modna kuća ELFS u prostoru u kojem se nalazio njihov prvi butik. S novim ELFS dućanom i ELFS Home trgovinom, bar je trebao zaokružiti mali stilski klaster.
Bubbles, svom imenu usprkos, na čaše ne toči ništa pjenušavo osim prosecca Bottega, koji ne spada među bolja pjenušava vina čak ni u Proseccu, a kamoli u široj konkurenciji. Bubbles, što je pomalo fascinantno, drži čak trinaest formata ovog lošeg vina. Vjerojatno nitko nikad nije potrošio toliko prostora na karti pića (i u skladištu) na tako inferiorno piće.

Ni sa šampanjcima stanje nije puno bolje. Bubbles drži jedino prosječni Piper Heidsieck, te Moët et Chandon i Dom Perignon. Dom Perignon zato što moraju, valjda, imati nešto trofejno.

Pivska je situacija jednako tužna. Ako volite pivo, sva piva iz Bubblesove ponude osim Estrellina Inedite, valja zaboraviti.
Whiskya je nešto vise, ali Lagavulin za 96 kuna probija sve zagrebačke plafone te klase malta. Ginova je točno sedam, dok susjedni Time, s kojim bi se Bubbles trebao tući za publiku, ima novu listu s par desetaka ginova koja se može tjednima istraživati.

Bubbles, naposljetku, nema posebnu listu koktela, što je za današnje vrijeme gotovo ezoterično i prilično antikomercijalno. Šteta je što atraktivno uređeni prostor u centru grada ima kartu pića koja kao da je došla iz Saloona iz 1982. godine. S druge strane, možda vlasnici ELFSa dovoljno dobro poznaju svoje modne klijente, pripadnike zagrebačkog javnog života, pa ispravno računaju da ih mogu zadovoljiti pozlaćenim bocama trećerazrednog prosecca.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.