Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Novi restoran bivšeg Takenokova chefa zvat će se Hanami i bit će otvoren u studenom

motohiko-takenoko

Novi restoran bivšeg Takenokova chefa Motohiko Mochizukija zvat će se Hanami i radit će u prostoru nekadašnjeg Baltazarovog ribljeg restorana u kojemu su se u zadnje dvije godine izmijenile i dvije verzije restorana B35.

hanami

Mochizuki će u partnerstvu s Igorom Čimburom otvoriti japansko-peruanski fusion, kuhinju koja se često naziva i Nikkei, po izrazu za Japance koji žive u inozemstvu. Japansko-peruanski fusion popularizirao je čuveni Nobu Matsuhisa, a japansko-latinoamerička kuhinja dugogodišnji je dio restoranske scene velikih svjetskih gradova, s ponekim globalno poznatim imenima poput Sambe Sushi.

Hanami je japanski izraz za drevnu praksu promatranja cvijeća, uživanja u ljepoti prirode koje je istodobno i meditacija o prolaznosti, i danas vrlo popularnog u Japanu posebno u proljeće kad cvjetaju trešnje. Zanimljivo ime za zagrebačku scenu na kojoj se restorani smjenjuju brzinom koju je teško pratiti. Hanami bi se trebao službeno otvoriti u prosincu, dok će pre-opening početi u studenom. Nadamo se da će Hanami popraviti skor jesensko-zimske sezone na zagrebačkoj resetoranskoj sceni koja ove godine osim Brokenshipsa na Gornjem gradu nije donijela nijedno zanimljivo novo otvorenje.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.