Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Johnnie Walker Double Black jedan je od najboljih škotskih whiskyja do 300 kuna koji se mogu kupiti u Hrvatskoj

johnnie-walker-double-black

Kako whisky s puno leda hladi brže i efikasnije od hladnog piva, danas smo krenuli u potragu za vrhunskim scotchem koji nije preskup. Maltovi naravno nisu dolazili u obzir,  jer led uništava kompleksnost ozbiljnog malta. Pa smo tako u jednom Sparu naletjeli na Johnnie Walker Double Black, posebno izdanje legendarnog Crnog Johnnieja, zlatnog standarda miješanih whiskyja.

johnnie-walker-double-blend-test

Za razliku od pravog Crnog Johnnieja, Double Black, koji je na svjetsko trżište došao 2011. godine, nema oznaku starosti: klasični Johnnie Walker Black star je 12 godina. No, u korist Double Blacka idu veća količina maltova s Islaya i jako zadimljene bačve sherryja u kojima je dovršen. Glavna stilska značajka Double Blacka baš je naglašena zadimljenost, koja se manifestira i kroz čisti dim i kroz nijanse katrana i kroz zagorenu, jako zagrijanu narančinu koru.

Double Black je na okusu prvo voćno sladak (naranče, sušene jabuke, grožđice) pa skoro brutalno suh, da bi se na aftertasteu osjetili med i vanilija. Riječ je o vrlo dobrom whiskyju neočekivane kompleksnosti, koji spada među najbolje scotcheve u razumnom rangu cijena.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.