Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Spektakularna nova zgrada australske vinarije d’Arenberg upravo je dobila Good Design Awards

cube-darenberg-g

Kad su najavljivao avangardni projekt novog sjedišta vinarije, Chester Osborn, nasljednik četvrte generacije slavne vinarije d’Arenberg, jednog od utemeljitelja australske vinske industrije, objasnio je da zgrada koja podsjeća na Rubikovu kocku utjelovljuje njegovo poimanje vinarstva.

cube-darenberg-nocna

“Proizvodnja vina je rješavanje zagonetki,” rekao je Osborn. Mnogi su projekt kritizirali tvrdeći da će zgrada biti šaka u oko i da će uništiti vizure vinograda u McLaren Valeu. Ali d’Arenbergova je vinarija upravo dobila Good Design Award, najstariju i jednu od najprestižnijih globalnih nagrada za inovacije u dizajnu.

cube-interijer

“Ova instalacija privukla je pažnju i dramatično povećala broj posjetitelja u okolici vinarije,” stoji u obrazloženju žirija koji “pozdravlja ovaj inovativni projekt.” U prvom mjesecu nakon otvorenja u prosincu 2017. d’Arenbergov The Cube, investicija od 15 milijuna američkih dolara, obilazilo je tisuću ljudi dnevno. Peterokatnom zdanju nalaze se kušaonice, umjetnička galerija, barovi i restoran, a jedna od glavnih atrakcija je Muzej alternativne stvarnosti, multisenzorni prostor za učenje ispunjen mirisima, teksturama i okusima vina. Posjetitelji mogu rezervirati posebna kušanja poput cijelih vertikala d’Arenbergova čuvenog Dead Arm Shiraza, helikopterske prelete vinograda ili radionice kupažiranja vina.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.