Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

Karta hamburgera u centru Zagreba koje možemo preporučiti

papas-burger

Burger barovi postali su jednako inflatorni segment zagrebačkog ugostiteljstva, kao pizzerije prije četvrt stoljeća U hiperprodukciji hamburgera kvaliteta nužno stradava. Za ovaj smo pregled izdvojili desetak burger shopova i bistroa u užem centru Zagreba, koji peku burgere i koje uz određene ograde ipak možemo preporučiti. Lokali na ovoj listi nisu rangirani kvalitativno nego geografski, od zapada prema istoku grada.

1. PAPAS, Tuškanac

https://www.instagram.com/p/BeOWXOxjGC8/?tagged=papaszagreb

Papas svoje srednje debele, uglavnom sočne pljeskavice poslužuje na drvenim daskama. Strateške su Papasove prednosti sjajni kokteli Marina Nekića i senzacionalna terasa ispred kina Tuškanac.

2. SUBMARINE, Frankopanska i Bogovićeva

https://www.instagram.com/p/BGrVw2uw7hX/?taken-by=kultplavekamenice

Submarine je uspješna franšiza koja se proširila i u inozemstvo, i koja je nedvojbeno jako popularna. Osobno, nismo obožavatelji njihovih burgera koji nam djeluju malo konfekcijski, ali cijenimo Submarineov uspjeh, a sviđa nam se i dizajn lokala i starinski rock i R’n’B koji ondje puštaju.

3. ROCKET BURGER, Tkalčićeva

https://www.instagram.com/p/BQakIjNhgig/?taken-by=rocketburgercafe

Rockett Burger u Tkalčićevoj jedan je od veterana zagrebačke burger eksplozije, koji i dalje drži solidnu razinu kvalitete mesa. Terasa ispred lokala malo je bezlična i ne odveć privlačna.

4. ROCKET BURGER GRILL, Nova Ves

Riječ je o upmarket ekspozituri burger bara iz Tkalčićeve, koja priprema burgere s nešto skupljim sastojcima, a uz to još peče teleća rebra, bifteke i odlične teleće kotlete. Svemu treba dodati neobično dobru selekciju vina na čaše, naslijeđenu od restorana Louie, koji je u tom prostoru radio do ovog proljeća.

5. ORANŽ STREETS, Margaretska (kraj Cvjetnog trga)

https://www.instagram.com/p/BQqCuwkADgv/?tagged=oranzstreets

Sjajni malteško hrvatski chef Jeffrey Vella u Oranž Streets razvio je tehnički najsuvereniji bistrološki jelovnik u Zagrebu. Hamburger, u pecivu što ga priprema sam Vella, zna biti briljantan. I Oranž se može pohvaliti kompetentnim izborom vina.

6. BURGERAJ, Preradovićeva

https://www.instagram.com/p/BKIzdvWAOOg/?tagged=burgeraj

U Burgeraju se tanki, bruklinški hamburgeri mijese svakog jutra, od govedine koja netom stiže s Dolca i koja se melje u samom lokalu. Izbor craftova je odličan, i često se mijenja. Burgeraj je prošli mjesec proslavio treći rođendan. U povodu rođendana pripemili su tri jako inovativna burgera koji, međutim, iz logističkih razloga nisu ušli na stalnu kartu. Što je šteta.

7. TACO’S & BURGER BARR, Jurišićeva (na Trgu bana Jelačića)

https://www.instagram.com/p/BSPG11PAUHd/?taken-by=tacosburgerbarr

Tvrtko Šakota u svom dvorišnom lokalu priprema debeli, sočni, krvavi burger u vlastitom pecivu. Uglavnom odlično. Zanimljivo je da ovaj jako popularni lokal drži mezcal, jedno od onih žestokih pića koja se izvrsno slažu s crvenim mesom.

8. 50 A BURGER & CHAMPAGNE BAR, Stara Vlaška

https://www.instagram.com/p/BSqPY8SFLBZ/?taken-at=309333493

Izbor šampanjaca i frenetična atmosfera u najnovijem zagrebačkom burger shopu toliko su neodoljivi, da smo im spremni oprostiti tehničke greške u kuhanju. Iskreno bi željeli da se poboljšaju, jer takvo mjesto treba centru Zagreba.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.