Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

VINISTRA 2018. Veliki Steven Spurrier u četvrtak u Poreču drži masterclass o malvazijama

steven-spurrier

Vinistra 2018. službeno se otvara u petak 11. svibnja, no neki od najuzbudljivijih događaja na najvažnijoj hrvatskoj vinskoj smotri, odvijaju se dan ranije, u četvrtak 10. svibnja. U četvrtak prije podne briljantni Britanac Steven Spurrier održat će majstorsku radionicu o svom pogledu na malvazije. Na tom će masterclassu biti zastupljeno osam vina, uključujući jedan Misalov pjenušac, legendarnu Matoševićevu Albu Barrique iz 2006. godine, Kozlovićevu Akaciju iz 2009. pa sve do ovogodišnjeg šampiona Vinistre, Armanova G Crua iz 2017.

Podsjetimo, Steven Spurrier jedan je od najvažnijih svjetskih vinskih kritičara unatrag pola stoljeća. Spurrier je , među ostalim, u sedamdesetima organizirao famoznu Parišku presudu, natjecanje na kojem su kalifornijska vina potukla najbolja francuska. Spurrier je jedan od glavnih sudaca i počasni predsjednik Decanterovih Svjetskih nagrada, a unatrag šest ili sedam godina sudjeluje u međunarodnom promoviranju  hrvatskih vina.

U četvrtak navečer u porečkom hotelu Parentium, uz šezdesetak uzvanika održat će se gala večera Remembering Tony Hodges. Tony Hodges bio je engleski marketinški genij koji je, prvo na poziv Ivice Todorića a zatim i hrvatskih vinskih udruženja, pomogaopreoblikovanju imidža hrvatskih vina. Tony, kojeg smo osobno vrlo dobro poznavali, artikulirao je novi jezik hrvatske vinske industrije, od regionalne podjele do pojedinih stilskih usmjerenja. Tony Hodges, koji se oženio u Hrvatskoj, da bi nedugo zatim umro od malignog tumora, jedan je od ljudi koji su trajno zadužili modernu hrvatsku vinsku industriju. Utoliko Vinistri treba odati priznanje što je uvodnu večeru posvetila Tonyu Hodgesu. Dan prije večere za Hodgesa, i Spurrierove radionice u Parentiumu, Vinistra je podijelila ovogodišnje nagrade.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.