Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Acrobat sutra u Timeu priređuje prvu večeru u Hrvatskoj posvećenu kultnom roseu Whispering Angel

whispering-angel-vecera

Na Pink Dayu, festivalu ružičastih vina koji se sutra održava u zagrebačkom muzeju Mimara, Chateau d’Esclans, proizvođač ikoničkog rosea Whispering Angel s kojim je počela globalna eksplozija ružičastih vina, predstavit će The Palm by Whispering Angel. Riječ je o vinu s kojim Chateau d’Esclans još jače ulazi u najbrže rastući segment rosea, svježa, hrskava suha vina koja se marketiraju s fokusom na žensku publiku, dizajnirana za cjelodnevno pijenje uz bazene, na plažama i uz hranu. The Palm će u Zagrebu prezentirati Maitre d’ i sommelier Chateau d’Esclansa Alex Diard. bivši Bocuseov, Ducasseov i Bouludov suradnik koji danas preuzima i funkciju brend ambasadora Chateaua d’Esclans. Nakon Pink Daya, u subotu navečer, tvrtka Acrobat Dina Kušena, ekskluizvni distributer Whispering Angela za Hrvatsku, priređuje veliku vinsku večeru u restoranu Time. Chef Marko Alilović i glavni Timeov slastičar Robert Hromalić kreirali su meni za Whispering Angel iz 2017. i bogati, elegantni Rock Angel iz 2017.

Kako je Sasha Lichine s Whispering Angelom probudio globalnu strast prema ružičastim vinima

Uz Whispering Angel iz 2017. poslužit će tartar od sipe, umak od svježih krastavaca i kreker od riže s crnilom od sipe i kremom od kulenove seke. Uz Rock Angel iz 2017. poslužit će file bijele jadranske ribe s glaziranim komoračem, ukiseljenim tikvicama i čipsom od parmezana i riblji jus.

 

time-sipa

 

Oba jela kušali smo nedavno na Timeovu novom meniju, riječ je o elaboriranim, maštovitim jelima idealnima za toplu sezonu, s jako pamtljivim detaljima poput krekera s kremom od kulenove seke i fenomenalnog ribljeg jusa. Hromalić će za Whispering Angel raditi svoje omiljene kombinacije okusa, Creme brulee Garrus s kandiranim kumkvatom punjenim kremom od limuna, s crumbleom, juzu gelom s mentom i marshmallowom od limuna. Ovaj desert, koji smo kušali s koktelima s ginom i slatkim vinima, bez greške će završiti ovu stylish večeru Whispering Angela u Timeu, koja bi mogla funkcionirati i kao neslužbeno otvorenje ljetne restoranske sezone u Zagrebu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.