Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Terroiristi iz Hidden Wines ovaj su tjedan osvojili zagrebački Vinodol

hidden wines vinodol

Restoran Vinodol prije nekoliko godina uveo je jedan od zanimljivijih specijalističkih vinskih programa u Hrvatskoj. Vinodol, naime, svaka dva tjedna promovira pojedinu vinariju ili distributera vina, tako da odabrane etikete prodaje u karti s tjednim menijem, po prilično povoljnim cijenama Cijene znaju biti toliko povoljne da smo jednom naletjeli na Roedererov Brut Premier za 56 kuna.

Ovog su tjedna Vinodol zauzeli terroiristi iz Hidden Wines, male zagrebačke tvrtke specijalizirane za uvoz najčešće manje poznatih prirodnih vina, koja dobivaju vrlo dobre do odlične ocjene i pokazuju strahovito puno karaktera. Hidden Wines među ostalim uvoze i vina naših omiljenih austrijskih kuća Alzinger i Nikolaihof, a za gostovanje u Vinodolu izabrali su grüner veltliner iz 2015 wachauske vinarije Polz (33 kune za 0,15), pa chardonnay Hartmann Donna, također iz 2015. iz Alto Adigea, te apsolutno fantastični i jedinstveni Rosso di Valtellina vinarije Balgera iz 1999. godine!

 

Riječ je o cuveuu nebbiola s nešto pignola i syraha, koji tek doseže vrhunac i koji za 40 kuna po čaši predstavlja nevjerojatnu vrijednost za novac. Uz tri izvrsna strana vina, momci iz Hidden Wines u Vinodolu predstavljaju i Kosovčev rose. Radi se, u svakom slučaju , o dosad najmodernijoj i najatraktivnijoj Vinodolovoj vinskoj promociji, zahvaljujući kojoj su zaista butikna vina došla u kontekst čistog mainstreama.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.