Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

La Jara Zero Assoluto apsolutno je najoriginalniji prosecco koji smo probali za dugo vremena

la-jara-prosecco-g

Iskreno govoreći, prosecco nam sve više ide na živce. Golema količina prosecca, a proizvodnja neprekidno raste, može se svesti na zaslađenu vodu s mjehurićima i nešto voćnih aroma. Vrlo ugledni talijanski vinari poput Sandra Boscainija ili Albiere Antinori, javno se zgražaju nad općom kvalitetom prosecca. Stoga nismo mnogo očekivali kad smo ovih dan dobili na probu vina obiteljske kuće La JaraPa smo se još ugodnije iznenadili. Prvo, La Jara ima certificiranu organsku liniju pjenušaca, što u Proseccu nije često. Drugo, La Jara proizvodi pjenušac bez dodatka šećera, koji se zove Zero Assoluto.

I treće, za razliku od uobičajenih 25 do 40 dana, vino ostaje u tankovima punih sedam mjeseci. Na etiketi je označeno da se radi o metodi long charmat. Konačni je rezultat jedan od najoriginalnijih prosecca koje smo dosad probali. La Jarin Zero nije slatkast, naglašeno voćan i kičast, nego se radi o ozbiljno strukturiranom, čvrstom pjenušcu naglašene svježine, jakog vinskog okusa koji se miješa s citrusima te solidno dugog završetka. Zero Assoluto jedan je od sasvim rijetkih prosecca na hrvatskom tržištu koje bismo poželjeli piti i uz hranu.

Gastropreporuka Ovaj ozbiljni prosecco trebalo bi piti uz kamenice, vongole, dagnje, carpaccio od bijele ribe te svakako uz sushi i sashimi

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.