Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Da li biste nosili engleski pjenušac? Pantone je objavio novu boju English Sparkling

pantone-english-sparkling-g

Zaboravite boju šampanjca, Pantone je objavio novu boju u svojoj službenoj paleti, “English Sparkling”. Ovo lijepo priznanje engleskim pjenušcima, velikom fenomenu svjetske vinske industrije, marketinška je operacija tvrtke Laithwaites, britanskog trgovca i proizvođača vina. Nijansa English Sparkling nastala je u suradnji Pantoneovih stručnjaka i Latihwaitesa, a kao uzorak su uzeli Laithwaitesov pjenušac  Wyfold Vineyard Brut. “Kreiranje službene boje veliko je priznanje sve većoj popularnosti engleske vinske industrije u svijetu,” izjavio je direktor Laithwaitesa David Thatcher.

Američka kompanija Pantone vlasnik je najkorištenijeg sistema reprodukcije boja koji koriste milijuni dizajnera i proizvođača u svijetu. Pantone se bavi i konzaltingom za kreiranje jedinstvenih boja za kompanije i brendove. Prije engleskih pjenušaca, nekoliko boja inspirirala su burgundska vina i merlot, a u paleti je i zinfandel crvena. Proizvođač boja Valspar već je izbacio novu boju za zidove u nijansi English Sparkling.
Engleski pjenušci jedan su od najbrže rastućih segmenata na tržištu vina. Od gotovo nepoznatih nišnih proizvoda dosegli su godišnju vrijednost prodaje od 100 milijuna funti i godišnji rast prodaje od 30 do 40 posto.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.