Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hrvatski vinari poslali su rekordan broj uzoraka na Decanterove Svjetske nagrade

Decanter World Wine Awards najvažnije je vinsko natjecanje na svijetu, ne samo zato što iza njega stoji medij u čijem zaglavlju uglavnom opravdano piše World’s Best Wine Magazine. DWWA je najvažnija svjetska vinska ocjenjivačka smotra i zbog iznimno visokog profila sudaca (jako mnogo Masters of Wine i Master Sommeliera), kao i zbog sve više zaista vrhunskih vina koja se prijavljuju na to natjecanje. DWWA je najvažnija svjetska vinska ocjenjivačka smotra i zbog iznimno visokog profila sudaca (jako mnogo Masters of Wine i Master Sommeliera), kao I zbog sve više zaista vrhunskih vina, koja se  prijavljuju na to natjecanje.

Rok za slanje uzoraka za DWWA 2018.godine nedavno je  završio, a hrvatski su vinari, potaknuti sjajnim rezultatima naših vina na lanjskim Decanterovim Nagradama, ove godine u London poslali rekordan broj etiketa. Naša je vinska industrija na DWWA 2018. prijavila čak 193 vina! Usporedbe radi, lani su naši vinari za DWWA prijavili 135 vina, a preklani tek nešto više od osamdeset.

Na prošlogodišnjim Decanterovim nagradama hrvatska su vina osvojila  tri platinaste i četiri zlatne medalje, što je naš uvjerljivo najbolji dosadašnji rezultat. Ukupno su osvojila rekordne 102 medalje. Osobito je važno da su skoro sva najviša priznanja dobila suha vina, koja ipak čine kičmu hrvatske vinske industrije. Nadamo se da će, s obzirom ne broj uzoraka i na činjenicu da su 2015. i 2016. bile vrlo dobre berbe, ovogodišnji hrvatski rezultati na DWWA u većem dijelu zemlje biti još bolji od lanjskih.

Uvijek nam je drago podsjetiti kako je prvo Decanterovo zlato za Hrvatsku prije mnogo godina osvojio Ivan Enjingi s cuveeom Venje iz berbe 1998. Na ovogodišnjim Decanterovim Nagradama sudit će dva naša sommeliera: Siniša Lasan (zahvaljujući čijoj se javnoj incijativi broj uzoraka na DWWA značajno povećao) i Mario Meštrović, te britansko-hrvatska vinarka, Master of Wine Jo Ahaerne.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.