Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nikad se u ovom dijelu svijeta nije skupilo toliko Michelinovih zvjezdica kao na otvorenju Chef’s Stagea u Šibeniku

chefs-stage1 (1)

Baskijka Elena Arzak (tri Michelinove zvjezdice) javila se video linkom da bi pozdravila sudionike Chef’s Stagea. Ana Roš (najbolja kiharica na svijetu prema San Pellegrinovu World’s 50 Best izboru) otvorila je Chef’s Stage. Između ove dvije glasovite kuharice na platou lijepe i moćne tvrđave Sveti Mihovil smjestilo se više od dvadeset chefova i voditelja restorana; Antonio Begonja, dugogodišnji Maitre d’ Kellerova Per Sea pozdravio je, naravno, na hrvatskom. Na “chef’s table”, stol chefova postavljen na stage, potpisali su se slastičar Gramercy Taverna Miro Uskoković, braća Costardi, Jackson Wu, Maksut Askar…Tako se na jednom mjestu okupilo dvadesetak Michelinovih zvjezdica, uključujući i onu šibensku Rudija Štefana. Nikada u Hrvatskoj, a ni bližoj okolici, ni jedna manifestacija nije okupila toliko zvjezdica, što dovoljno govori o snazi i važnosti Štefanova Chef’s Stagea.

Osobito je važno istaknuti da je Chef’s Stage okupio niz progresivnih kuhara koji predstavljaju budućnost europske gastronomije, od Švicarca Svena Wassera do Rusa Anatolija KazakovaPoslije kratke uvidne svečanosti na jakom suncu i još snažnijem vjetru, protagonisti i gosti Chef’s Stagea nastavili su se družiti uz pjenušac na zidinama Svetog Mihovila, sa spektakularnim pogledom na šibenski akvatorij.

Full house and the sun! ☀️ #chefsstage #aroundatable

A post shared by Chefs' Stage (@chefs_stage) on

Zatim se krenulo u grad gdje je vinarija Bibich priredila tradicionalni šibenski marendin, pa na panel diskusije i majstorke radionice. Na prvu radionicu Chef’s Stagea koju je na otočiću na temu foraginga održala Ana Roš, gosti su otišli brodom Casablanca, na kojemu je najavljen i masterclass Svena Wassmera i Olivera Pirasa. Slovensko-nordijski dvojac forager Peter Blombergsson i chef Luka Košir u Solarisu su najavili temu Mr. Duck, a njujorška chefica Julia Jaksic s Anom Ugarković majstorsku radionicu o Bistronomiji. Među traženijim radionicama u ponedjeljak bila je i ona posvećena kruhu, španjolskog chefa Jesusa Monedera i Lare Reić.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.