Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Blogeri su tajno ocjenjivali zagrebačke barove. Evo koje su proglasili najboljima

blogeri-dubravkin-put

Pripremajući se za drugo izdanje zagrebačkog tjedna koktela koji će se ove godine održati od 14. do 19. svibnja, tim Cocktail Weeka Zagreb je posljednja dva mjeseca radio na tajnom projektu, nagradama za najbolji zagrebački koktel koje dodjeljuju blogeri. Craft barovi postaju sve važniji segment hrvatskog ugostiteljstva i jedna od najprogresivnijih domaćih scena, koja se, međutim, tek bori za mjesto u mainstreamu. “Glavni cilj Blogger Cocktail Awards powered by Schweppes je popularizacija koktel kulture i edukacija javnosti o ovom craft segmentu ugostiteljske ponude, ” objasnio je osnivač CWZG i organizator ocjenjivanja Vedran Gulin.

Projekt je počeo prije nekoliko tjedana, kad je jedanaest gastro i lifestyle blogera prošlo Kakokoktel? radionicu za miksologe amatere, na kojoj su naučili osnove balansiranja okusa, pravilne izrade i posluživanja koktela, da bi zatim krenuli u tajno ocjenjivanje šest zagrebačkih barova.
Blogeri su ocjenjivali uslugu iz perspektive gostiju, uključujući dobrodošlicu, komunikaciju barmena, atmosferu u lokalu i sve što se događalo od početka do kraja posjete, ali i izvedbu koktela i gin tonika, s posebnim fokusom na mirise, boje, okuse i vizualni dojam. Ocjenjivali su vodeće zagrebačke barove, Aperitivo, Dežman Mini Bar, Dubravkin put, Esplanadu, Noel i Swanky Monkey Garden, a sinoć je u tajnom koktel baru Šupa održana i neformalna dodjela nagrada uz druženje barmena i blogera, Evo koji su najbolji zagrebački barovi po ocjenama blogera. “Nadamo se da će nakon hrpe objava vidno oduševljenih blogera, i šira javnost krenuti u još brojniji pohod na zagrebačke koktel barove,” izjavio je tim Cocktail Weeka Zagreb. Sudeći po ponosu s kojim su nam se neki barovi pohvalili nagradama, ovaj format ocjenjivanja pokazuje solidan komercijalni potencijal. Bilo bi dobro kada bi se on odrazio na veću posjećenost zagrebačkih craft barova, čiji talent i ambicija zaslužuju veću pažnju.

Najbolji gin&tonicEsplanade 1925 Lounge

Najbolji kokteliNoel

Najbolja uslugaAperitivo


Najbolji barDubravkin put

 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.