Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Barmen Marijan Maksan otišao je iz Dežman mini bara

marijan-maksan-dezman

Dežmanov prolaz ovog je tjedna ostao bez jednog od svojih najvažnijih stanovnika. Glavni barmen Dežman Mini Bara Marijan Maksan, na svom je Facbook profilu objavio da nakon ti i pol godine napušta Dežman, kako bi se posvetio novim projektima. “Vrijeme je da promijenim ulicu,” napisao je Maksan, zahvaIjujući se kolegama i publici na podršci.  “Rastajemo se prijateljski, naprosto je došlo vrijeme za promjene, ” rekao nam je u srijadu Maksan potvrđujući vijest, “Dežman će ostati vrhunski kvalitetan u svakom svom segmentu, a novi klinci će stvarati bar svjetskog glasa,”

Marijan Maksan spada u malu grupu barmena koji su pokrenuli novi val craft barova u Hrvatskoj. U tri i pol godine u Dežmanu  i Dežman mini baru koji je postavio, Maksan je nametnuo visoke standarde, stvarajući skupa s Ivanom Mandarićem, Romanom Rabikom i drugim barmenima novije generacije potpuno novo aspirantsko tržište u Hrvatskoj.

Marijan Maksan u Dežman Miniju je imao najbolju selekciju malt whiskyja i small batch bourbona koju smo dotad vidjeli u Hrvatskoj, prvi je odležavao koktele, promovirao relevantne nove trendove poput vermuta i mezcala i svojim izuzetno aromatičnim, moćnim, kompleksnim signature koktelima počeo mijenjati sklonosti zagrebačke publike. Na prvom Cocktail Weeku Zagreb održanom lani, Dežman mini bar u izboru profesionalaca iz barske industrije proglašen je najboljim barom u Hrvatskoj.  Maksan je u sklopu svog projekta  Zagreb Cocktail Story nedavno je u Zagrebu organizirao masterclass jednog od najvažnijih barmena današnjice, bivšeg glavnog barmena londonskog Artesiana Simonea Caporalea. Bilo bi izuzetno važno da se Maksanov utjecaj na hrvatsku barsku scenu nastavi, podjednako kroz rad za šankom i konzultantske poslove.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.