Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kako je raskršće preko puta maksimirske šume postalo prvi zagrebački slatki kvart

la marquise

Na križanju Bukovačke i Petrove, preko puta Maksimira, na potezu kraćem od sto metara, odnedavno su se smjestile čak tri slastičarnice. Riječ je o vjerojatno najvećoj koncentraciji slastičarnica u Zagrebu. Turistička Tkalčićeva ulica nema tri slastičarne, dok se super prometnoj Teslinoj treća vratila zahvaljujući činjenici da su se Torte i to ponovo uselile Atrij, nakon što su prije dva mjeseca vlasnici sami obavijestili javnost da odlaze iz tog velikog lokala u kojem se trebao otvoriti restoran. Teslina je ionako jedna od dvije ili tri najuspješnije zagrebačke ugostiteljske ulice, od koje očekujemo da bude puna svega. S druge strane, tri slastičarnice na rubu šume naizgled čude, no one samo dokazuju tezu da veća koncentracija lokala određene vrste privlači kupce, pogotovo ako se radi o sasvim različitim žanrovima unutar jedne kategorije.

Amelie, koja se u Duknovićevoj ulici otvorila prije više godina, odmah kraj pizzerije Duksa, ugodno je uređena kavana s korektnim i dobro dizajniranim kolačima i s ponešto alkohola. La Marquise, točno preko puta Amelie, take away je slastičarnica specijalizirana za francuske kolače i peciva, dok je Choco Cafe, smješten s druge strane ceste, u Petrovoj 167 niskobudžetni lanac u ekspanziji, koji priprema i palačinke, i koji je nedavno otvorio podružnicu u Teslinoj. U Maksimiru, dakle, unutar stotinjak metara rade tri žanrovski sasvim različite slastičarne, tako da se međusobno ne kanibaliziraju. A sjeverni je ulaz u Maksimir tako postao prvi zagrebački slatki kvart, što je izvrsno za obitelji s djecom koje subotom i nedjeljom masovno posjećuju tu lijepu zagrebačku šumu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.