Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Je li propala najvažnija, 100 milijuna eura teška hotelska investicija u srednjoj Dalmaciji?

maraska

Prije manje od dvije godine brojni su mediji na velikom prostoru najavili izgradnju luksuznog Hyatt Regency hotela u strogom centru Zadra. Radilo se o zaista impresivnom projektu preuređenja stare zgrade Maraske u raskošan hotel sa shopping arkadom. Investicija je trebala vrijediti oko 100 milijuna eura. Iza investicije je stajala turska Dogus grupa, koja u Hrvatskoj među ostalim već posjeduje pomalo mediokritetski D-Resort i marinu u Šibeniku, te jako dobar butikni hotel Villa Dubrovnik u Dubrovniku.

Zanimljivo je spomenuti da je Dogus grupa bila zainteresirana i za kupnju Košarkaškog kluba Zadar, na što Zadrani nisu htjeli pristati. Otvaranje hotela ranga Hyatt Regencyja od strateškog je značaja za grad Zadar, koji ima golemi turistički potencijal ali nema ni jedan vrhunski hotel. Hotel poput Hyatt Regencyja drastično bi promijenio preblijedu sliku zadarske i dalmatinske hotelske ponude i dovelo goste znatno jače platežne moći u taj zaista lijepi povijesni grad.

Kako sada stvari stoje, od zadarskog Hyatta još neko vrijeme neće biti ništa. Naime, turski investitori su htjeli preuzeti i zadarsku marinu u vlasništvu tvrtke Tankerkomerc.  Kako im to zasad nije uspjelo, i planovi o pretvaranju zgrade Maraske u luksuzni hotel koji se trebao otvoriti 2019. godine, trenutno su zamrznuti.Što je velika šteta za zadarski i dalmatinski turizam.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.