Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Luksuzni Oxbo za ručak se pretvara u masovni burgeraj

oxbo-hamburger

Na jelovniku restorana Oxbo, steakhousea u zagrebačkom Hiltonu Doubletree, piše kako burger od američkog black angusa košta 100 kuna. Kad smo jučer dobili račun, na njemu je pisalo “burger and beer 55 kuna”. Ta akcijska cijena, koja skoro sve zagrebačke burger barove čini skupima, razlog je ozbiljnih gužvi u Oxbou u vrijeme ručka. Koliko smo uspjeli izbrojati, jučer između podneva i jedan Oxbo je prodao više od trideset hamburgera. Gosti su, čini se, uglavnom službenici iz obližnjih poslovnih zgrada na Radničkoj cesti. Oxbo je prije skoro šest godina krenuo kao pretenciozni steakhouse s govedinom američke goleme farme Creekstone. Kuhao je sjajni Tom Nikšić, koji se nažalost zadnjih godina bavi raznim menadžerskim poslovima.

Oxbo je, osim govedine, u svom prvom razdoblju pokušavao s ribljim raw barom i raznim drugim atrakcijama koje, međutim, nisu mogle privući dovoljno gostiju u vrijeme kad Hrvatska još nije izašla iz krize. Današnji je Oxbo malo maštovitiji hotelski restoran s doista vrlo dobrim burgerom i pet ili šest rezova američkih steakova, čije se cijene kreću između 160 i 280 kuna. U cijenu su uračunata dva priloga i umak.

Meso je zaista prvorazredno kad ga ima (neko su se vrijeme mučili s dobavljačima, sad je navodno sve u redu) no Oxbo od otvaranja do danas nije uspio riješiti probleme s F&B-jem. Vinska karta ne odgovara stvarnoj ponudi vina (uz uvijek isto obrazloženje da se upravo radi na novoj karti) dok su craft piva i dalje najskuplja u Zagrebu i vrlo široj okolini. Neugodno su nas iznenadili detalji poput papirnatih salveta na stolovima, koje idu uz burgere, ali sigurno ne idu uz steakove od 280 kuna niti, recimo, uz raviole s bikovim repom i gusjom jetrom. Posluga je vrlo ljubazna i efikasna.

OXBO
Vukovarska 269A/Hilton Doubletree, Zagreb

HRANA -4/5  VINO 2/5  AMBIJENT 3/5  POSLUGA -4/
sve kreditne kartice


Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.