Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

WHISKY FAIR 2018 Najbolja hrvatska izložba pića od ove godine uvodi kušanja rijetkih kolekcionarskih whiskyja

whisky fair najava

Lanjsko, treće izdanje Whisky Faira postavilo je mjerila za organiziranje dobrih izložbi pića u Hrvatskoj. U dvorani Hypo Centra sajam je s više od 3000 posjetitelja srušio svoj rekord, gosti su mogli kušati desetke izvrsnih whiskyja uključujući vrlo zanimljiva izdanja malih destilerija. Ove godine, u terminu od 9. do 10. veljače, organizatori najavljuju rekordan broj whiskyja, radionica i masterclassova. Whisky Fair od prošle godine ugošćuje i druga pića. Lani su to bili ginovi, a ove godine posjetitelji će moći kušati i rumove. Jedna od najzanimljivijih novosti ovogodišnjeg whisky Faira je novi format nazvan VIP TREZOR. Riječ je o posebnom ekskluzivnom programu koji je očigledno proizišao iz lanjske velike popularnosti  VIP zone u kojoj su se organizirale posebne vođene radionice nekih od najboljih svjetskih whiskyja.  Dok će redovni masterclassovi na Whisky Fairu ove godine među ostalim obrađivati osnove američkog whiskeya i škotskog whiskyja, fenomenalni azijski Kavalan i sherry, VIP TREZOR. U ovom programu na vođenim kušanjima posjetitelji mogu probati neke od najboljih rijetkih i kolekcionarskih whiskyja na svijetu. Standardna dnevna ulaznica za Whisky Fair košta 60 kuna, za masterclassov 320 kuna, a za VIP TREZOR 1.500 kuna.  Među etiketama  koje je Whisky Fair najavio u VIP TREZORU ove godine su:

Laphroaig 18yo

Izdanje Laphroaiga u zelenoj tubi danas je kolekcionarski primjerak. Ovaj slavni whisky s Islaya poznat je po izrazitom peaty nosu, mineralnosti i aromama morske trave.

Cooper’s Choice 44 yo 1972-2017 Family Silver

Raskošni blend iz arhive glasgovsk neovisne punionice The Vintage Malt Whisky Co. Blend je napravljeno d grain whsikyja iz Invergordona i whiskyja iz dvije ‘izgubljene’ destilerije, graina iz Garnheatha i malta iz Lochsidea destiliranih 1972. Ovo rijetko izdanje napravljeno je u samo 480 boca. Balansiran, vrlo blago zadimljen i zreo, ovaj je whisky pun života, prepoznatljiv je po aromama naranče, banane i bresaka, čokoladii borovoj smoli.

 

 

 

Pogledajte kako je bilo na prošlogodišnjem Whisky Fairu

Na zagrebačkom Whisky Fairu osobitu je pozornost privukla radionica posvećena Big Peatu i maltovima od kojih se radi

Zagrebački Whisky Fair najbolje je organizirana izložba alkoholnih pića u Hrvatskoj

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.