WHISKY FAIR 2018 Najbolja hrvatska izložba pića od ove godine uvodi kušanja rijetkih kolekcionarskih whiskyja

Lanjsko, treće izdanje Whisky Faira postavilo je mjerila za organiziranje dobrih izložbi pića u Hrvatskoj. U dvorani Hypo Centra sajam je s više od 3000 posjetitelja srušio svoj rekord, gosti su mogli kušati desetke izvrsnih whiskyja uključujući vrlo zanimljiva izdanja malih destilerija. Ove godine, u terminu od 9. do 10. veljače, organizatori najavljuju rekordan broj whiskyja, radionica i masterclassova. Whisky Fair od prošle godine ugošćuje i druga pića. Lani su to bili ginovi, a ove godine posjetitelji će moći kušati i rumove. Jedna od najzanimljivijih novosti ovogodišnjeg whisky Faira je novi format nazvan VIP TREZOR. Riječ je o posebnom ekskluzivnom programu koji je očigledno proizišao iz lanjske velike popularnosti  VIP zone u kojoj su se organizirale posebne vođene radionice nekih od najboljih svjetskih whiskyja.  Dok će redovni masterclassovi na Whisky Fairu ove godine među ostalim obrađivati osnove američkog whiskeya i škotskog whiskyja, fenomenalni azijski Kavalan i sherry, VIP TREZOR. U ovom programu na vođenim kušanjima posjetitelji mogu probati neke od najboljih rijetkih i kolekcionarskih whiskyja na svijetu. Standardna dnevna ulaznica za Whisky Fair košta 60 kuna, za masterclassov 320 kuna, a za VIP TREZOR 1.500 kuna.  Među etiketama  koje je Whisky Fair najavio u VIP TREZORU ove godine su:

Laphroaig 18yo

Izdanje Laphroaiga u zelenoj tubi danas je kolekcionarski primjerak. Ovaj slavni whisky s Islaya poznat je po izrazitom peaty nosu, mineralnosti i aromama morske trave.

Cooper’s Choice 44 yo 1972-2017 Family Silver

Raskošni blend iz arhive glasgovsk neovisne punionice The Vintage Malt Whisky Co. Blend je napravljeno d grain whsikyja iz Invergordona i whiskyja iz dvije ‘izgubljene’ destilerije, graina iz Garnheatha i malta iz Lochsidea destiliranih 1972. Ovo rijetko izdanje napravljeno je u samo 480 boca. Balansiran, vrlo blago zadimljen i zreo, ovaj je whisky pun života, prepoznatljiv je po aromama naranče, banane i bresaka, čokoladii borovoj smoli.

 

 

 

Pogledajte kako je bilo na prošlogodišnjem Whisky Fairu

Na zagrebačkom Whisky Fairu osobitu je pozornost privukla radionica posvećena Big Peatu i maltovima od kojih se radi

Zagrebački Whisky Fair najbolje je organizirana izložba alkoholnih pića u Hrvatskoj

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail