Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Franko i Antonela Kozlović u srijedu su u Dubravkinom putu predstavili Selekciju, Vino za odlikaše

kozlovic-selekcija (1)

Selekcija 2016. vjerojatno je najbolje Kozlovićevo vino unatrag više godina. Malvazija Selekcija nije školovana, graciozna i plemenita kao izvrsna Santa Lucia iz 2015. ali u sadašnjem, polurudimentarnom obliku posjeduje nevjerojatno čvrstu strukturu, dugi i linearni okus (macerirane jabuke, zrele kruške, pečene breskve), puno mineralnosti i svježine te neobično kompleksan bouquet koji, razumljivo, dolazi do izražaja kad vino nije prehladno. Selekcija iz 2016. označuje jedan od smjerova kojima bi se moderna malvazija trebala kretati. Selekcija se oslanja na grožđe s pojedinih položaja u Santa Luciji, kratko je macerirana i nije odgojena u drvenim bačvama.

https://www.instagram.com/p/BeVQcWvAo9Z/?taken-by=kultplavekamenice

Mislimo da bi odležavanje u većem drvu dodatno zaokružilo karakter ovog vrijednog vina, čiji je potencijal znatno veći od prototipa koji smo danas kušali, premda je i prototip izvrstan. Antonela i Franko Kozlović priredili su degustaciju Selekcije u zagrebačkom. Dubravkinom putu, uz uobičajeno sofisticirani meni Priske Thuring, na kojem je briljirala velika snježnobijela jakovska kapica najčišćeg slatko morskog okusa koji se može zamisliti. 

Škampi s bisqueom od škampa posluženi uz Selekciju, također su bili izvanredni. Na kraju smo uživali u jedinstvenoj prilici da kušamo Sorbus iz 2000. godine. Riječ je o slatkom vinu napravljenom od malvazije, koje je fermentiralo dvije godine i koje danas i bojom konjaka i slatkokiselim okusima i raskošnim bouquetom podsjeća na tokajce sa šest puttyonosa.

https://www.instagram.com/p/BeVcClXA73m/?taken-by=kultplavekamenice

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.