Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vlasnici riječkog Novog lista kupuju dubrovačku hotelsku grupu Maestral za 114 milijuna kuna?

hoteli-maestral

Dubrovački vjesnik u novom broju na naslovnoj stranici donosi vijest da je češka tvrtka Capital Markets kupila 68,94 posto dionica tvrtke Hoteli Maestral za 114 milijuna kuna . Maestral posjeduje pet hotela na Lapadu, jednoj od prestižnih dubrovačkih lokacija.
Tri hotela imaju tri zvjezdice, jedan samo dvije, a Uvala podignuta 2003. godine ima četiri zvjezdice. Maestral raspolaže s ukupno 924 kreveta, u većinskom je državnom vlasništvu a zadnjih je godina poslovao s dobiti.
J&T grupa, koja je vlasnik Capital Marketsa, velika je srednjoeuropska investicijska tvrtka, osnovana 1993. u Bratislavi, koja je bila umiješana u barem jedan veliki međunarodni skandal. J&T grupa bavi se bankarstvom, nekretninama, energetikom, medijima, ali i turizmom: u Češkoj drže manjinske udjele u nekoliko hotela. J&T je u Hrvatsku došao kupnjom Varaždinske banke, da bi se zatim izborili za većinski udio u riječkom dnevniku Novi list, koji je od tada značajno promijenio uređivačku politiku. Vidjet ćemo hoće li se novi vlasnici zadovoljiti skromnim profilom sadašnjih Maestralovih hotela (gradu koji je svjetsko kulturno dobro neophodni su i neluksuzni hoteli) ili će ih pokušati dignuti za kategoriju ili dvije.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.