Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Gianfranco Kozlović uskoro predstavlja Selekciju, prototip nove ultrapremium malvazije

kozlovic-gianfranco (1)

“Kako da vam to kažem… Jedan moj prijatelj pokazao mi je neki dan novi hi-fi za auto. S takvim dimenzijama zvuka nikad se nisam suočio. E sada, to bi trebala biti Selekcija. Malvazija s dimenzijom više i od Santa Lucie,” glasom punim entuzijazma objašnjavao nam je svoj novi projekt Gianfranco Kozlović, najuspješniji istarski privatni vinar.

Kozlović će Selekciju, malvaziju iz 2016. predstaviti u srijedu 24. siječnja u Dubravkinom putu. Ručku u čast premijere prototipa Selekcije prisustvovat će skupina vinskih stručnjaka i novinara.

Namjerno ponavljamo riječ prototip. Naime, sam Kozlović nije siguran hoće li Selekcija završiti na tržištu. “Prvo želim vidjeti kako će reagirati ljudi koji se razumiju u vina. I molim vas da budete maksimalno kritični. Moram imati što točniji feedback,” rekao nam je danas Kozlović.

https://www.instagram.com/p/p5eQoDpBHk/?taken-by=kozlovicwinery1904

Selekcija je nastala zbog Kozlovićeve potrebe da pronađe novi model vinifikacije malvazije .”Imamo puno utakmica u nogama. Sve smo probali, od mladih i svježih, preko odležanih u raznim bačvama, do maceriranih i tvrdih. Sa Selekcijom bih želio napraviti vino koje je svježe, koje se pije iz čistog gušta i koje se pije lako, a koje je istodobno ozbiljno, kompleksno i zahtjevno i ispunjava naše najviše kriterije. Jesam li uspio, to je drugo pitanje. Iduće važno pitanje ako izađemo sa Selekcijom na tržište, jest održavanje kvalitete iz godine u godinu. U cijelom je projektu još ponešto nepoznanica,”zaključio je Kozlović.

Selekcija je nastala dodatnom selekcijom najboljeg grožđa iz berbe 2016. te je velikim dijelom posljedica drukčijih praksi u Kozlovićevim vinogradima.

Jedva čekamo iduću srijedu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.