Chef Rene Redzepi otvorio je lutriju za večere u novoj Nomi. Plaća i put u Kopenhagen. Evo kako ući u bubanj

Prije dva mjeseca, 16. studenog otvorene su rezervacije za jedan od najiščekivanijih restorana na svijetu, novu Nomu. Kao što smo već pisali, zahtjeva je toliko da je chef Rene Redzepi postavio poseban, smišljeno kaotični, nelinearni sustav koji bi trebao uspostaviti neku vrstu prirodnog poretka u ugošćavanju, usklađenog sa sezonama i menijem. U međuvremenu, golemi je interes za Nomu 2.0. odlučio iskoristiti za svoju fondaciju MAD. Redzepi je MAD (danska riječ za hranu) osnovao kao neprofitnu organizaciju posvećenu okupljanju interdisciplinarne globalne zajednice gastro profesionalaca koji žele povisiti razinu svijesti u industriji i donijeti pozitivne promjene. MAD-ov godišnji simpozij jedan je od najprogresivnijih i najpraćenijih događaja na svjetskoj gastronomskoj sceni. Jedan od glavnih ciljeva MAD-a je pripremiti buduće restoranske profesionalce za novi svijet,  koji od kuhara, voditelja i investitora zahtijeva vođenje restorana na način koji podržava jednakost u pristupu dobroj hrani, ekologiju i lokalnu ekonomiju. MAD je počeo kao dvodnevni simpozij u crvenom cirkuskom šatoru u Kopenhagenu. Nekoliko godina kasnije, riječ je o velikoj platformi s  različitim međunarodnim izdanjima, besplatnom online edukacijom za kuhare i nizom publikacija. Rene Redzepi sada vas želi sve uključiti u ovu inicijativu, lutrijom za večere na otvorenju nove Nome. Da biste ušli u bubanj, trebate uplatiti donaciju MAD-u na ovom linku. Izvuku li vas, platit će vam avion za Kopenhagen i natrag, smještaj u hotelu sa četiri zvjezdice, dobit ćete mjesto na večeri na otvorenju Nome 2.0. i drugi dan će vas cijeli Nomin tim ugostiti na kavi, pokazati vam kuhinju i svoj laboratorij za fermentacije i dimljenje na koji su jako ponosni. A čak i da vas ne izvuku, donacija za MAD je prilog za dobru stvar. Odluka je vaša.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Osnovni priručnik za hotele s pet zvjezdica

U Hrvatskoj se iz godine u godinu otvara…

7 izvrsnih malvazija iz 2015. godine, sigurno najbolje berbe u ovom desetljeću

U protekla smo dva mjeseca, od en primeur…

KAKO JESTI NA +30 Pet gastronomskih prijedloga

Kad govorimo o hrani, vrućina se obično povezuje…

Pet najboljih destinacija na Jadranu u ljeto 2017.

Jedan od fenomena ove turističke sezone jest činjenica…

Na doručku splitskog hotela Park sada nude magareće mlijeko i burgundske puževe

Doručak je osobna iskaznica svakog hotela s pet…

Rosé šampanjci i još 14 vina idealnih za mladu janjetinu

Nježno meso mlade, lokalno uzgojene janjetine jedan je…