Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kod Jeffreya Velle ručali smo goveđe tetive i perfektan rižoto s malim lignjama

barbieris-tetive (1) copy

Goveđe tetive jedan su od najomraženijih sastojaka u kuharskim natjecateljskim emisijama, jer ih je teško ispravno termički obraditi u kratkom vremenu. Goveđe tetive vrlo se rijetko viđaju na restoranskim jelovnicima; ne sjećamo se jesmo li na njih ikada naišli u Hrvatskoj (možda jedino u Petoj četvrtini ili u Prascu). Sve do prekjučer, kad nam je Jeffrey Vella u Barbieri’su skuhao mekane, skoro kremaste tetive s raštikom i timijanom.

Poslije ovog neočekivanog jela, koje izvrsno spaja filozofiju nose-to-tail s maštovitom ali nepretencioznom hranom kakva se poslužuje za ručak, naručili smo još rižoto s malim rajčicama i ne baš većim lignjama.

Premda mediji već mjesecima lamentiraju kako ove zime u Jadranu nema liganja, Vella je uspio nabaviti one minijaturne, najslađe, koje su u kombinaciji s perfektno kremastim rižotom, rajčicama i malo fermentirane limete funkcionirale skoro fenomenalno.

Vellin meni za ručak u Barbieri’su bitno je jednostavniji od večernjeg, a neka su jela prenesena iz Oranž Streets, pa je tako cijeli stol za šestero uživao u cijelim malim pilićima, posluženim na drvenim daskama. Vella at Barbieri’s tako je postao četvrti zagrebački restoran (uz Noel, Xato i Dubravkin put), koji je naglašeno distingvirao ponudu za ručak od menija za večeru. Chef Vella upravo radi i na posve novoj karti za večeru, kao i na novoj vinskoj listi.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.