Gordon Ramsay je otvorio restoran Hell’s Kitchen u Las Vegasu. 12.000 rezervacija u deset dana

Nakon što je objavio da 16. siječnja u Las Vegasu otvara novi tematski restoran Hell’s Kitchen, celebrity chef Gordon Ramsay dobio je 12 tisuća rezervacija u prvih deset dana. “Nikad nisam vidio nešto ovakvo,” izjavio je nakon što se vijest proširila, “Planirao sam nešto mirniju operaciju.” Sudeći po njegovom dosadašnjem modusu operandi, Ramsay sigurno nije planirao mirniju operaciju. Iako nema sumnje da je zatrpan rezervacijama, postoji realna mogućnost da je napuhao brojke da bi stvorio buzz. S druge strane, ovo ne bi bio prvi put da se upravo na Ramsayevom primjeru uvjerimo u moć reality televizije. Kako bilo, informacija je vani i Ramsay je srušio još jedan svoj rekord.

Hells’s Kitchen je restoran s 300 mjesta u kojemu gostima obećavaju imersivno iskustvo Ramsayeve istoimene reality serije, najpopularnije emisiju o hrani u povijesti televizije, koja se distribuira u 132 zemlje. Kuhari u Las Vegasu nose uniforme u dvije boje, kao timovi u Hell’s Kitchen, 750 kvadrata interijera uređeno je identično kao u emisiji, restoran ima otvorenu kuhinju, bar i prodajni dio. Naknadno će otvoriti terasu od 180 kvadrata. Goste dočekuje Ramsayev hologram, a u kuhinji je aktualni pobjednik showa Hell’s Kitchen. Meni potpisuje glavna chefica Jennifer Murphy. Sastoji se od klasičnih jela poput govedine Wellington, kamenica i Cezarove salate.

Među predjelima su polpetice od Wagyu govedine sa šalšom od pomidora i parmezanom s crostinima od palente za 19 dolara, flambirani gamberi u umaku od bijelog vina i češnjaka za 24 dolara ili pečene jakovske kapice s korijenom peršina, lardom, pancetom i Granny Smith jabukama iz salamure za istu cijenu.

Među glavnim jelima su piletina s keljom, aljaškim bakalarom i lososom s hrskavom kožom za 30 dolara, janjetina s povrćem za 39 dolara i kotleti s kremastom palentom i povrćem za 34 dolara. Najskuplja stvar na meniju je selekcija steakova za 50 dolara. Budući da ovo ne može biti razlog za 12 tisuća rezervacija, preostaju objašnjenja poput udarne lokacije u Ceasar’s Palaceu i kultnog statusa emisije Hell’s Kitchen. Ili je razlog naprosto Las Vegas. Uglavnom, trenutno je čini se lakše pobijediti u Hell’s Kitchenu nego dobiti stol u Hell’s Kitchenu.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

8 vrlo dobrih blagdanskih pjenušaca za manje od 100 kuna

Seriju božićnih vodiča za kupnju otvaramo preporukom za…

Pet najboljih hrvatskih vina pod navojnim čepom

Kao velikim zagovornicima navojnih čepova, žao nam je…

Napravite sami svoj smrznuti jogurt i dobit ćete sasvim novu definiciju deserta

Iako su nutricionističke prednosti smrznutog jogurta nad sladoledom očigledne…

PROMIJENITE KANAL Šest kulinarskih emisija koje bi valjalo izbjegavati pod svaku cijenu

Korisnici kabelskih televizija zatrpani su gastrosadržajima. Food Network…

Osam najboljih hrvatskih pjenušaca proizvedenih klasičnom metodom

Prije desetak godina u Hrvatskoj gotovo nitko nije…

7 najvažnijih događaja u hrvatskoj restoranskoj i vinskoj industriji 2016.

Kad je riječ o našem kulinarsku i vinarstvu,…