Kažu da je ovo najluđa pekarnica otvorena u New Yorku za dugo vremena. Ne gledajte fotografije ako ste na dijeti

Kolači i peciva Rya Stephena izgledaju kao halucinacije ljudi na dijeti.

Australac poljskog porijekla Ry Stephen postao je zvijezda u slastičarnici Mr. Holmes Bakehouse u San Franciscu. Učenik slavnih pariških i australskih pekara i slastičara, u listopadu je u New Yorku s partnerom Aronom Tzimasom otvorio Supermoon Bakehouse, vrhunsku pekarnicu/slatičarnicu fokusiranu na peciva od lisnatog tijesta, u kojoj sve, od logotipa preko ponude i  natpisa “Bite me NYC” na lokalu do ružičastog interijera i kutija za kolače s porukama “Stay wild, moon child”, izgleda kao da je stvarano za Instagram.

U tri mjeseca otkako je otvorio na Manhattanu, Stephen Ry je utrostručio proizvodnju i zaposlio još troje ljudi. Pozirao za bezbroj selfieja s poklonicima i dao desetke intervjua. Njegov neslužbeni status viralnog slastičara sada je itekako služben. “To je blagoslov, naša podrška,” komentirao je Stephen novinarima neobične reakcije koje izaziva kod publike. No, sva ova pažnja nije rezultat Stephenova atraktivnog imidža ni rada njegovih arhitekata. Ljudi su poludjeli za kolačima i pecivima, posebno za njegovim krafnama i kroasanima.

Dovoljno je skrolati deset sekundi po Instagram profilu Supermoon Bakehouse da bi se shvatilo zašto. Ova slastičarnica radi slastice koje izgledaju kao halucinacije ljudi na dijeti. Choux Bomb je rahlo kremasto pecivo punjeno karameliziranim lješnjakom i fudgeom od kardamoma. Fluffernutter Cruffin hibrid kroasana i muffina punjen hibridom maslaca od kikirikija i marshmallowa. 

Dvobojni duplo pečeni kroasani nadograđeni zapečenim puslicama  izgledaju zaista razvratno, punjeni kremama s okusima kuhanog vina ili zimskog Ferrero Rochera ili Chocolate dvostrukim punjenjima poput Chocolate Chips Pepperminta. Banana Split je punjen karameliziranim bananama sous vide, kremom od čokolade i badema, slastičarskom kremom i umakom od banane, a prekriven je dehidriranim bananama,, fudgeom od karamela i mliječne čokolade i zlatnim listićima (ovo zadnje zbog fotografija).

Torta od pekan oraha radi se s kremom od smeđeg maslaca, kreme od pekana i kandiranih pekana. Slani kroasani posebna su atrakcija Supermoon Bakehousea, posebno oni punjeni patlidžanom sa za’atraom ili oni s lososom, svježim sirom i koprom. Ako vam ovo nije dovoljno, pustite da ove divote ulaze u vas kroz oči, dok polako zaboravljate na cronute, rain drop kolače i bagele u duginim bojama.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

9 najljepših zagrebačkih terasa s dobrim kuhanjem za proljeće i ljeto 2016.

Dok sastavljamo ovaj izbor, u subotu 9.travnja ujutro,…

Na doručku splitskog hotela Park sada nude magareće mlijeko i burgundske puževe

Doručak je osobna iskaznica svakog hotela s pet…

4 najbolja zagrebačka steakhousea (i kratka gradska povijest žanra)

Steakhouse, najomiljeniji američki restoranski žanr, u Zagreb je…

Pet najboljih restorana u Splitu

U zadnjih nekoliko godina najveća gastroeksplozija u Hrvatskoj…

Ovo je 7 najvažnijih gastro destinacija u Hrvatskoj

Još je malo dana do Uskrsa. A s…

8 dječjih kuharica za brži put vašeg mališana do vlastite epizode Chef’s Tablea

Ako se u vas uvukla slutnja da ste…